Τοπικά

Εκδήλωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Μητρόπολης Δημητριάδος για τη λήξη της χρονιάς

stathmos mitropolis

O Βρεφονηπιακός Σταθμός της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μεταμόρφωση» κλείνει την αυλαία του σχολικού έτους με την καθιερωμένη γιορτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας και ώρα 7:00 μμ. Η γιορτή είχε αναβληθεί λόγω καιρικών συνθηκών.

Από αρχές Οκτωβρίου τα παιδιά έβαλαν την τέχνη και τον πολιτισμό στην καθημερινότητά τους μέσα από το ετήσιο project «Οι μεγάλοι ζωγράφοι στη μικρή ζωή μας».
Απευθυνόμενο σε όλα τα παιδιά, το project εντάχθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κάθε τάξης και συνδέθηκε με τους τομείς αγωγής του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο: Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη περιβάλλοντος, Δημιουργία & Έκφραση, Πληροφορική.
Γενικός Στόχος του project ήταν η γνωριμία των μικρών μαθητών με την τέχνη της ζωγραφικής από την αυγή της ανθρωπότητας ως σήμερα, συναντώντας κλασσικούς και σύγχρονους ζωγράφους, Έλληνες και ξένους αλλά και η πρώτη επαφή-γνωριμία με τη βυζαντινή αγιογραφία και το ψηφιδωτό.
Σύμμαχοι στο ταξίδι υπήρξαν οι συγγραφείς: Μαρία Πετκανοπούλου, Νεκταρία Βάλλα, Λίνα Μουσιώνη, Στέφανος Παπαδόπουλος, Κατερίνα Μουρίκη , Ιωάννα Κυρίτση Τζιώτη που με τα παραμύθια τους και τις παρουσιάσεις τους έβαλαν το λιθαράκι τους στο ετήσιό πρόγραμμα.
Επίσης η ζωγράφος Αγγελική Κούρκουλου κι ο μουσικός Παναγιώτης Μπερλής, οι οποίοι ταξίδεψαν με τους μικρούς μαθητές μουσικο-εικαστικά στη νύχτα των Χριστουγέννων, αλλά και στο πρώτο ταξίδι των παιδιών στα δικαιώματα τους με το παραμύθι «Αργώ».
Σημαντική ήταν η στήριξη από το ΜουσείοΕλληνικής Παιδικής Τέχνης, με το οποίο υπήρξε στενή συνεργασία, λαμβάνοντας στο σχολείο μουσειοσκευές γεμάτες δράσεις για τους μικρούς μαθητές, αλλά και την ευκαιρία που δόθηκε στους παιδαγωγούς του σταθμού να παρουσιάσουν σε εκπαιδευτική ημερίδα το έργο του παραπάνω project.
Τελευταίος σύμμαχος το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το οποίο εμπιστεύτηκε και κόσμησε το χώρο του σχολείου με το σεντούκι του λαϊκού μας ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ, το οποίο για πρώτη φορά ταξίδεψε για σχολείο της επαρχίας.
Μέσα από ένα χιουμοριστικό κείμενο «ντυμένο» με πλούσιες χορογραφίες και μουσική θα ξεδιπλωθεί η καθημερινότητα των παιδιών μέσα στην τάξη του σχολικού έτους που πέρασε .
Στο τέλος της παράστασης το ζαχαροπλαστείο «Μπάμπης» θα γλυκάνει τους μικρούς μαθητές κι όλα τα παιδάκια που θα βρίσκονται στην εκδήλωσή με δροσερό παγωτό, ενώ ο Βρεφονηπιακός μας Σταθμός θέλοντας να στηρίξει το Ορφανοτροφείο Βόλου θα έχει πάγκο πουλώντας σπιτική λεμονάδα και βάζα με μέλι και τα έσοδα θα πάνε στο ταμείο του Ιδρύματος.
Τέλος, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός θα συνεργαστεί με τον Ερυθρό Σταυρό ο οποίος θα βρίσκεται εκεί παρέχοντας πρώτες βοήθειες σε όποιον τις χρειαστεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το