Τοπικά

Εκδήλωση του ΚΚΕ Μαγνησίας για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ για την επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Αμφιθέατρο «Κορδάτος», το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

Όπως τόνισε στην ομιλία του, το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Τάσος Τσιαπλές, «η μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση της εργατικής τάξης στη Ρωσία το 1917, με επικεφαλής το κόμμα των μπολσεβίκων, συγκλόνισε την ανθρωπότητα, αφού έφερε ριζική αλλαγή στο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό σύστημα, φέρνοντας στην εξουσία την εργατική τάξη που κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής και έλυσε τα μεγάλα προβλήματα, που εμάς μας βασανίζουν καθημερινά».

Ο Τάσος Τσιαπλές αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας επισημαίνοντας ότι: «Η μεγάλη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα, είναι ότι με τη μάσκα της “αριστερής” κυβέρνησης πήρε σκληρά μέτρα, που η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορούσαν να πάρουν εύκολα ….. Ο στημένος καβγάς του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ, δεν γίνεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των μικρών αγροτών και ΕΒΕ, αλλά για να αποπροσανατολίζουν το λαό και να μπορούν να υλοποιούν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου, τσακώνονται για το ποιος θα ηγηθεί της πορείας ανάκαμψης των κερδών τους».

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να δώσουν μαζική και ηχηρή απάντηση με πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη, διεκδικώντας άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, υπογραφή ΕΓΣΣΕ, επαναφορά των ΣΣΕ που θα είναι υποχρεωτικές για όλους, κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ, κατάργηση των αντεργατικών-αντιασφαλιστικών νόμων.
Στην εκδήλωση της Τ.Ε. Μαγνησίας παρουσιάστηκε μουσικό αφιέρωμα με ρωσικά τραγούδια της Οκτωβριανής Επανάστασης από συγκρότημα της ΚΝΕ, που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το