Τοπικά

Εκδήλωση του ΚΚΕ για τους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης

kke 2

“Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί” είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει το ΚΚΕ, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, στις 7 το απόγευμα. Στην εκδήλωση θα τιμηθούν επτά ΕΠΟΝιτες και θα παρουσιαστούν θεατρικά σκετς με ιστορίες από τη ζωή τους.
Έκκληση για συμμετοχή στην εκδήλωση απηύθυνε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Βόλου του κόμματος Βασίλης Μεταξάς. Επισήμανε ότι ή χρονική περίοδος της ιστορίας που πραγματεύεται η εκδήλωση, είναι η δεκαετία 1940-1950. Πρόκειται για μια περίοδο, όπως είπε, η οποία «γίνεται συστηματική προσπάθεια, είτε να σβήσει από τη μνήμη του λαού, είτε να διαστρεβλωθεί η σημασία της, είτε να νερωθεί ο στόχος της πάλης του λαού, ώστε η ιστορία να χωρέσει στους σημερινούς πολιτικούς στόχους της μίας ή της άλλης πολιτικής δύναμης, που θέλουν να πιάσουν το τιμόνι της διακυβέρνησης του αστικού συστήματος».
Ο κ. Μεταξάς, πρόσθεσε πως το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν πρέπει να ξεχνάει ότι τότε, 70 χρόνια πριν, με αφετηρία το Δεκέμβρη του 1944, είχε προχωρήσει στην ένοπλη εξέγερση εναντίον των πραγματικών δυναστών του λαού, δηλαδή της τότε αστικής τάξης. Τα πολύτιμα συμπεράσματα αυτής της έντονης περιόδου, το εργατικό κίνημα πρέπει να έχει κατά νου για την πάλη σήμερα.
Η Φαίδρα Αλλοδιανάκη, μέλος της μουσικής ομάδας της ΚΝΕ, ανέφερε ότι η θεατρική και η μουσική ομάδα της ΚΝΕ έχει ετοιμάσει μία μουσικοθεατρική παράσταση που βασίζεται στις αφηγήσεις μελών της Τ.Ο. Βόλου του ΚΚΕ, που τη δεκαετία 1940 – 1950 πήραν μέρος στον ένοπλο αγώνα. Είναι κομμάτια από την ζωή τους στο βουνό, θεατροποιημένα, που θα «παιχτούν» από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ που συμμετέχουν στην ομάδα. Στο τέλος, οι τιμώμενοι αγωνιστές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που τους έχουν απευθύνει μαθητές σχολείων του Βόλου, έπειτα από κάλεσμα της Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το