Τοπικά

Εκδήλωση των φοροτεχνικών χθες στον Βόλο με τον πρύτανη του New York College Δημήτρη Μπουραντά

Πλήθος κόσμου έδωσε χθες το «παρών» στην πετυχημένη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Μαγνησίας (ΣΦΕΕΜ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος (ΣΒΘΚΕ) και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την υποστήριξη του Τμήματος Enterprise Europe Network του ΣΒΘΚΕ.
Φοροτεχνικοί, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, πανεπιστημιακοί και φοιτητές παρευρέθηκαν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα με θέμα «Ηγεσία αλλαγών σε δύσκολους καιρούς» στο πρώην γαλλικό Ινστιτούτο, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος καθηγητής Management, πρύτανης του New York College και πρώην καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντάς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μαγνησίας κ. Δημήτρης Παππάς τόνισε πως «επιλέξαμε το συγκεκριμένο θέμα, γιατί οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή, βιώνουν προβλήματα, αντιμετωπίζουν προκλήσεις και πρέπει να επιδείξουν μια προσαρμοστικότητα στις αποφάσεις στην ηγεσία. Η οικονομία διέρχεται σε μια νέα περίοδο και οι ηγεσίες των οικονομικών παραγωγικών μονάδων θα πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτό το πλαίσιο. Είναι απαραίτητη, λοιπόν, η ευελιξία και η αξιοποίηση των καινούριων εργαλείων διοίκησης».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «είμαστε χαρούμενοι, γιατί η εκδήλωση κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών επιχειρηματιών αλλά και φοιτητών και φοροτεχνικών. Άλλωστε οι φοροτεχνικοί βρίσκονται σε άμεση σύνδεση με τις επιχειρήσεις. Ο φοροτεχνικός από τεχνοκρατική άποψη είναι ο άνθρωπος που θα ασχοληθεί με την οργάνωση των οικονομικών καταστάσεων των επιχειρήσεων. Στην πράξη, όμως με τη μορφή οικογενειακού τύπου κυρίως που έχουν οι επιχειρήσεις, ο φοροτεχνικός καλείται να συμβάλει με τις συμβουλές του στη διοίκηση και στην οργάνωση των επιχειρήσεων».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως η χθεσινή ήταν η τελευταία εκδήλωση του συλλόγου φοροτεχνικών για το πρώτο εξάμηνο, ενώ οι δραστηριότητες θα ξεκινήσουν πάλι από Σεπτέμβριο.
Αναφερόμενος στο θέμα των φορολογικών δηλώσεων ο κ. Παππάς είπε πως «υπάρχει ροή στα φοροτεχνικά και λογιστικά γραφεία. Μπορεί να δόθηκε παράταση στην υποβολή των δηλώσεων μέχρι τέλος Ιουλίου, αλλά δεν έχει αλλάξει ο χρόνος πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος. Καλό θα είναι ο κόσμος να προστρέξει και να υποβάλει τη φορολογική του δήλωση».
Συμπλήρωσε πως «οι αρχικές φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν ήταν κυρίως μηδενικές και με μικρές επιστροφές. Παρόλα αυτά υπάρχουν και ορισμένες χρεωστικές. Πάντως σε σχέση με πέρσι δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αλλαγές στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το