Τοπικά

Εκδήλωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας: Ανάγκη να προστατευτεί ο Παγασητικός κόλπος

 

Την ανάγκη να προστατευτεί ο Παγασητικός, τονίστηκε μεταξύ άλλων σε εκδήλωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας που πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, παρουσία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου και του συνεπικεφαλής του Πράσινου & Μωβ, Δομήνικου Κυριάκου Χρυσίδη. Στην εκδήλωση αναλύθηκαν τρία ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες του Βόλου και συγκεκριμένα η ατμοσφαιρική ρύπανση και η καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ, η κατασκευή εγκαταστάσεων αποθήκευσης LNG στον Παγασητικό και η δίκη στις 17 Μαρτίου 2023 τριών συμπολιτών μας μετά από μήνυση της ΑΓΕΤ. Ο Κώστας Βολιώτης μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι ο Βόλος είναι μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη πόλη σε ατμοσφαιρική ρύπανση ποικίλης μορφής. Αντί να πάμε στο καλύτερο πάμε προς το χειρότερο. Έχουμε κάνει καταγγελία στην ευρωπαϊκή επιτροπή χωρίς ανταπόκριση και βρήκαμε ανταπόκριση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κι η υπόθεση εκεί εξελίσσεται».

Όσον αφορά στο Lng, επεσήμανε ότι ο Παγασητικός είναι ευαίσθητο και κλειστό οικοσύστημα και όπως είπε «κάθε προσπάθεια να το επιβαρύνουμε είναι αρνητική γιατί είναι πηγή ζωής για την περιοχή» ενώ όσον αφορά στο δικαστήριο δήλωσε ότι «η ΑΓΕΤ δε θα πρέπει να προσάγει πολίτες στα δικαστήρια. Εκείνο που θα έπρεπε είναι να μαζέψει τα δικά της προβλήματα που ταλαιπωρούν την τοπική κοινωνία. Δεν έχουμε πει να φύγει το εργοστάσιο, αλλά δεν μπορεί να ταλαιπωρεί την πόλη».

Τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας αναφέρθηκαν στο ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με στοιχεία και παρουσίασαν και στοιχεία για τις επιπτώσεις στην υγεία, ενώ μεταξύ άλλων ο Ναπολέων Κολοβός, εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας Πολιτών «ΟΧΙ LNG στον Παγασητικό», αναφέρθηκε στις επιπτώσεις στον Παγασητικό από τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το