Πολιτισμός

Εκδήλωση της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου για τον εμφύλιο πόλεμο

Τον περασμένο Αύγουστο συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από τη λήξη του ελληνικού εμφυλίου πολέμου.
Τι ήταν; Ποιος τον προκάλεσε; Ποια ήταν τα σχέδια και τα κίνητρα των αντιμαχόμενων παρατάξεων; Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές του; Οι εσωτερικοί ή οι εξωτερικοί αντίπαλοι; Ανοιχτά ερωτήματα μέχρι σήμερα με ποικίλες και πολυδιάστατες απαντήσεις.
Πλευρές αυτής της συζήτησης επιχειρεί να καλύψει η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου στην εκδήλωση με τίτλο :»70 χρόνια από τη λήξη του εμφυλίου: ανιχνεύουμε την ιστορία των επαναστατικών στιγμών του τόπου μας, συζητάμε για τις επαναστατικές δυνατότητες της εποχής μας», που θα γίνει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο χώρο της Λέσχης εργαζομένων και νεολαίας (Μεταμορφώσεως 19). Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του αφιερώματος που διοργάνωσε η Λέσχη τον Οκτώβρη με μια σειρά δρώμενα.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι Φοίβος Οικονομίδης, ιστορικός ερευνητής, δημοσιογράφος(έχει γράψει σειρά βιβλίων, μεταξύ των οποίων: «Οι Προστάτες – Η Αληθινή Ιστορία της Αντίστασης», «Η Ελλάδα Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους», «Ο Πόλεμος, η Διείσδυση και η Προπαγάνδα στις Ελληνο-αμερικανικές Σχέσεις», «Ο Δεκέμβρης του ’44 και η Διεθνής Σημασία του» ), και Γιώργος Μιχαηλίδης διδάκτορας σύγχρονης βαλκανικής ιστορίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το