ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

O καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Τοπικά

Εκδήλωση της ΛΑΕ Μαγνησίας για τους κινδύνους της καύσης σκουπιδιών

Εκδήλωση-ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους της καύσης σκουπιδιών και της δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής RDF/SRF στη πόλη του Βόλου πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η νεολαία της ΛΑΕ Μαγνησίας με ομιλητές τον δημοτικό σύμβουλο Θωμά Κλημόπουλο και το μέλος της επιτροπής κατά της καύσης σκουπιδιών Βάλμη Παπαδόπουλου
Ο κ. Κλημόπουλος έθιξε το θέμα της καύσης σκουπιδιών αλλά και την προσπάθειας δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής srf στην πόλη από τον Δήμο Βόλου. Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της διαχείρισης του νερού και εστίασε σε ένα μοντέλο που πρέπει να υιοθετήσει η κοινωνία απέχοντας από την τρομακτική κατανάλωση.

«Η κοινωνία πρέπει να σέβεται τους πόρους της για να ζουν οι άνθρωποι σε ένα υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον.  Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν που οδεύει η κοινωνία με την οργάνωση που έχει.  Και στην Ελλάδα έχουν συμβεί φαινόμενα που δείχνουν την αλλαγή του κλίματος»  δήλωσε ο κ. Κλημόπουλος και πρόσθεσε πως οι πολίτες πρέπει να αναλογιστούν την κατανάλωση ενέργειας, τα σκουπίδια που πετούν, τη διαχείριση του νερού. « Τα αγαθά αυτά δεν είναι σε αιώνια επάρκεια»  είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κλημόπουλος σημείωσε πως οι δημοτικές αρχές και οι κυβερνήσεις πρέπει να πιεστούν  και πως αν δεν συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας, δεν θα πετύχουμε τίποτα. «Οι πολίτες πρέπει να απαιτούν από αυτούς που τους κυβερνούν διαφορετικές πολιτικές. Ήδη ο ΟΗΕ στην τελευταία του Σύνοδο είπε ότι ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο,  οι πρώτες ύλες και η ενέργεια δεν είναι κάτι που δεν τελειώνει».Μάλιστα ο κ. Κλημόπουλος, αναφερόμενος στον Βόλο, έκανε λόγο για κατασπατάληση της ενέργειας που απαιτείται για τον εορταστικό φωτισμό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το