Τοπικά

Εκδήλωση την Τετάρτη με θέμα “Μητρότητα – Εργασία – Ελεύθερος χρόνος”

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Βόλου συμμετέχει μετά από σχετική πρόσκληση, στην εκδήλωση που διοργανώνουν ο «Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών» και το «Συνδικάτο Εργαζομένων Γυναικών Ν. Μαγνησίας», την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 7μ.μ., στην καφετέρια «Περισπωμένη» στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, με θέμα «Μητρότητα – Εργασία- Ελεύθερος χρόνος».

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου συμπορεύεται και στηρίζει όλους τους αγώνες που γίνονται για τους γονείς και φυσικά τα παιδιά και τους μαθητές. Πάντα με απώτερο στόχο μία καλύτερη Παιδεία και κοινωνία για όλους, στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες που θα βοηθήσουν στην επίτευξή του.

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών στηρίζει την μητρότητα , τις εργαζόμενες μητέρες και ότι αφορά στην εκπαίδευση των παιδιών. Η Ένωση Γονέων, στηρίζει με τη σειρά της, τα αυτονόητα αλλά διεκδικούμενα ακόμη αιτήματα, όπως μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας. Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για τις εργαζόμενες. Επίδομα τοκετού για κάθε γέννα, όπου και να γεννήσει η μητέρα. Άδεια μητρότητας με πλήρη μισθό, ασφάλιση, και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όσον αφορά στην Εκπαίδευση, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη δωρεάν, σύγχρονων και ασφαλών Παιδικών Σταθμών με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού. Να καλυφθεί ,επίσης, το σύνολο των αιτήσεων στους παιδικούς σταθμούς και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά για την σωστή κοινωνικοποίησή τους. Ελεύθερο χρόνο για τις οικογένειες, με δωρεάν ποιοτικά προγράμματα και υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού κ.α.
Σημειώνεται ότι φοιτήτριες του παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου, θα απασχολήσουν τα παιδιά με παιδαγωγικά παιχνίδια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το