Πολιτισμός

Εκδήλωση τιμής στον λαογράφο – συγγραφέα Γιώργο Θωμά στον Πλατανιά

Σήμερα Σάββατο 18 Αυγούστου και ώρα 8 μ.μ. στον Πλατάνια Πηλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής στον συντοπίτη μας λαογράφο – συγγραφέα Γιώργο Θωμά. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατανιά «Η Σηπιάδα» σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών και το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου.
Η βράβευση αυτή αποτελεί ελάχιστο δείγμα του σεβασμού, της αναγνώρισης και της τιμής που η τοπική κοινωνία οφείλουν στο πρόσωπο του Γιώργου Θωμά. Προσδοκία όλων είναι να φωτιστεί κάθε πλευρά του πολύμορφου έργου του συμπολίτη μας πνευματικού ανδρός, λαογράφου, ιστορικού και συγγραφέα, μέσα από εμπεριστατωμένες εισηγήσεις καταξιωμένων ανθρώπων της καθημερινής πολιτιστικής, και όχι μόνο, δράσης, αλλά και βιωματικές ενθυμήσεις των συνεργατών και συνοδοιπόρων του στη λαογραφία, οι οποίοι τον γνώρισαν προσωπικά.

Το πρόγραμμα της τιμητικής εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμούς επισήμων, εκπροσώπων των διοργανωτών φορέων και ομιλίες από τους: Θανάση Σαμάρα, δημοσιογράφο, Κώστα Λιάπη, λαογράφο – συγγραφέα, Γρήγορη Καρταμπάνη, ερευνητή, αντιπρόεδρο της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών, εκπρόσωποι του Συλλόγου Απανταχού Προμυριωτών.
Απονομή τιμητικής πλακέτας από τον περιβαλλοντικό Σύλλογο Πλατανιά «Η Σηπιάδα». Το κλείσιμο της εκδήλωσης θα γίνει από τη θυγατέρα του τιμώμενου Μαγδαληνή Θωμά, εκπαιδευτικό – συγγραφέα. Θα συντονίσει η Μαρία Σπανού, ερευνήτρια τοπικής ιστορίας και πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Ακολουθεί μουσική βραδιά (τραγούδι, Καλοβιδουρής Νίκος, μπουζούκι, τραγούδι, Τσόχας Νίκος, βιολί, Σκαμπαρδώνης Γιάννης, πλήκτρα, Κουντριανός Κώστας).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το