Πολιτισμός

Εκδήλωση τιμής για την Ασπασία Λούβη από το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Για το 2019, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: Το μέλλον της παράδοσης». Για το 2019 το Ελληνικό Τμήμα του ICOM επέλεξε ως τιμώμενο το Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα τιμήσει τον άνθρωπο που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το Δίκτυο των Μουσείων του ΠΙΟΠ, τη δρ. Ασπασία Λούβη.
H Ασπασία Λούβη σπούδασε στη Σορβόννη βυζαντινή αρχαιολογία (Licence, Μaitrise, DEA, Doctorat IIIeme cycle). Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια με θέμα την πολιτιστική διαχείριση και τη βιομηχανική αρχαιολογία και έχει δημοσιεύσει αρκετά σχετικά άρθρα.

Ομιλιτές θα είναι η Ιουλία Πεντάζου, ιστορικός ΑΠΘ με Μεταπτυχιακό στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία, στο ΕΚΠΑ, διδάκτωρ στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μεταδιδακτορική υπότροφος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδίκευση στη συγγραφή και τον σχεδιασμό διαδραστικών σεναρίων, με θέμα «Η συμβολή της ψηφιακής τεχνολογίας στην ανάπτυξη μικρών, τοπικών μουσείων», η Άννα Ιακωβίδου, πτυχιούχος Ιστορίας – Αρχαιολογίας ΑΠΘ, μεταπτυχιακό στις Μουσειακές Σπουδές στο Newcastle Upon Tyne University της Αγγλίας, με θέμα «Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας και Διαγενεακή Μάθηση», από την εμπειρία της ως επιμελήτριας του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, και η Σοφία Κανταράκη, πτυχιούχος Θεολογίας ΕΚΠΑ, Ιστορίας – Εθνολογίας ΔΠΘ, μεταπτυχιακό στη Βυζαντινή Ιστορία στο Παν. Θεσσαλίας και στη Διοίκηση πολιτιστικών μονάδων στο Παν. Πατρών, υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με θέμα «Η επικοινωνιακή διάσταση σχολείου και θεματικού Μουσείου. Μια σχέση αμφίδρομη».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου, στο κτίριο Τσικρίκη (Γαμβέτα – Ιάσονος) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τις 9.30-14.00. Η είσοδος ελεύθερη σε όλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το