Τοπικά

Εκδήλωση στον Βόλο με θέμα “Διατροφή στον Σακχαρώδη Διαβήτη”

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, η υπεύθυνη νοσηλεύτρια του Κηφή Αγριάς Ασημένια Ρήγα Ασημένια πραγματοποίησε επίσκεψη στο διαιτολογικό τμήμα του πρώην Δημαρχείου Αγριάς κατά την οποία συναντήθηκε με την διαιτολόγο-διατροφολόγο του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής Νέλλη Χονδρογιάννη Νέλλη.
Η επικοινωνία αφορούσε την παγκόσμια ημέρα γιορτής του σακχαρώδη διαβήτη η οποία έχει οριστεί η 14η Νοεμβρίου κάθε έτος.
Μετά από διάλογο, συναποφασίστηκε ενημερωτική εκδήλωση – παρουσίαση με θέμα “Διατροφή στον Σακχαρώδη Διαβήτη και κλινικό φροντιστήριο σε ό,τι αφορά για τα ισοδύναμα των τροφών”.

Ημερομηνία εκδήλωσης ορίστηκε η 15η Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 – 13:00 το πρωί στον χώρο της δομής του Κηφή της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Θεσσαλίας 2014 – 2020 του ΕΣΠΑ.
Η παρουσίαση απευθύνεται στους ωφελούμενους της δομής, στους φροντιστές και στο άμεσο συγγενικό τους περιβάλλον, στα μέλη του Καπή, καθώς και σε απλούς πολίτες της Δημοτικής ενότητας Αγριάς και Αρτέμιδας που έχει διαπιστωθεί ελλιπής πληροφόρηση για την σωστή διατροφή των πασχόντων και μη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν λανθασμένα τα άτομα με διαβήτη έτσι ώστε να έχουν μία καλή και ποιοτική ζωή χωρίς επιπλοκές. Στο τέλος της ομιλίας θα απαντηθούν όλες οι τυχόν ερωτήσεις των συμμετεχόντων και θα διανεμηθούν ειδικά φυλλάδια και τυπωμένες οδηγίες..

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το