Πολιτισμός

Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το αρχαίο θέατρο Φθιωτίδων Θηβών

theatro fthiotidon thivon

Συζήτηση με θέμα «Κρυμμένα κοχύλια: Αρχαίο Θέατρο Φθιωτίδων Θηβών», διοργανώνουν το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus, στο πλαίσιο της δυναμικής τους συνεργασίας, η οποία ξεκίνησε το 2012. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο διαλέξεων του έτους 2016, ο οποίος έχει ως στόχο να φωτίσει τρία λιγότερο γνωστά – πλην όμως εξίσου σημαντικά – αρχαία θέατρα: το αρχαίο θέατρο της Πλατιάνας στην Ηλεία, το αρχαίο θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών στη Μαγνησία και το αρχαίο θέατρο της Καλυδώνας στην Αιτωλοακαρνανία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα).
Ομιλητές και θέματα της διάλεξης :
• Βασιλική Σισμάνη – Αδρύμη, Δρ. αρχαιολόγος-πρώην προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών, με θέμα: «Το Αρχαίο Θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών: Η μαγεία της αποκάλυψης ενός μνημείου, οι προοπτικές της ανάδειξής του και οι προσδοκίες».
• Ευστράτιος Παυλίδης, αρχιτέκτων-μηχανικός, με θέμα: «Το Αρχαίο Θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών: Ένα μαύρο κρυμμένο κοχύλι».
• Τη συζήτηση θα συντονίζει ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διανομή δελτίων στο Μέγαρο Μουσικής θα ξεκινήσει στις 5:30 μ.μ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το