Τοπικά

Εκδήλωση στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Βόλου 

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22-10-2019 στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Βόλου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, με θέμα «Έλκη πίεσης και πρόληψη αυτών».
Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ ανήκει στην ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ».


Στην εκδήλωση μίλησε η επιστημονική υπεύθυνη και Νευρολόγος της Δομής κ. Ευαγγελία Μπαχλαβά, για ένα θέμα που απασχολεί τα άτομα με αναπηρία, τους φροντιστές και τις οικογένειές τους, καθώς και επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, μίλησε για τα έλκη πίεσης μια επιπλοκή της μακροχρόνιας χρήσης αμαξιδίου και πως μπορεί να αποφευχθούν με την κατάλληλη επιλογή αμαξιδίου, με την έγκαιρη αναγνώριση αλλά και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το βάρος και η διατροφή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τους ωφελούμενους του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ τους φροντιστές και τις οικογένειές τους, εκπρόσωποι από το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν.Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», ο κ. Μπαρμπαγεωργόπουλος Δημήτρη, Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ», καθώς και επαγγελματίες υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το