Τοπικά

Εκδήλωση στη Σκιάθο για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών με εισηγητή τον κορυφαίο επιστήμονα Δρ. Ευθύμη Λέκκα

Οι στρατηγικές διαχείρισης των φυσικών καταστροφών και ο ρόλος των ενεργών πολιτών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, θα τεθούν στο επίκεντρο εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:00, στο ξενοδοχείο Skiathos Palace στη Σκιάθο, με εισηγητή τον κορυφαίο επιστήμονα Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο ίδιος είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον πολιτιστικό σύλλογο ‘Η Σκιάθος’ και το Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, με την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Skiathos Palace και της Aegean/Olympic Air.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές και πυρκαγιές αλλά και η λήψη προληπτικών μέτρων πριν την εκδήλωσή τους.
Ο διακεκριμένος Πανεπιστημιακός είναι διεθνής προσωπικότητα, έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών για το επιστημονικό έργο του, έχει στο ενεργητικό του περισσότερες από 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις στα αντικείμενα της Τεκτονικής και Δυναμικής Γεωλογίας, της Γεωλογίας Περιβάλλοντος, της Σεισμοτεκτονικής, της Αντισεισμικής Θωράκισης, της Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και Υδάτινων Πόρων, της Γεωτεχνικής Μηχανικής, του Περιβαλλοντικού Χωροταξικού Σχεδιασμού κ.α. Πολλές από τις δημοσιεύσεις αφορούν ερευνητική εργασία στην Ιαπωνία, στην Ταϊβάν, στην Ιταλία, στην Τουρκία, στην Ινδία, στην Αλγερία, στην Ινδονησία, στην Ταϊλάνδη, στο Πακιστάν, στην Κίνα, στην Αϊτή, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ιαπωνία και στο Νεπάλ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το