Πολιτισμός

Εκδήλωση «Μνήμες Βυζαντίου» από τους «Ίωνες» και ομιλητή τον Χρ. Γιανναρά

 

χρήστος γιανναράς

Εκδήλωση με θέμα “Μνήμες Βυζαντίου” θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Οκτωβρίου στις 7μ.μ. στο Θέατρο του ΠΟλιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας. Την εκδήλωση οργανώουν η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ίωνες σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου  Αθηνών Χρήστος Γιανναράς, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα : «Υπάρχει Ελληνισμός χωρίς Μεγάλη Ιδέα;» Ένα θέμα που με τον ερωτηματικό τρόπο εκφοράς του κινεί το ενδιαφέρον.

Ο Χρήστος Γιανναράς αποτελεί μια ξεχωριστή φυσιογνωμία, μια εξέχουσα προσωπικότητα. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε Θεολογία στο Παν/μιο Αθηνών και Φιλοσοφία στη Βόννη και το Παρίσι. Διδάκτωρ Θεολογίας του Α.Π.Θ. και Φιλοσοφίας της Faculite des lettres et sciences humaines του Παν/μίου της Σορβόνης. Από το 1982 υπήρξε τακτικός καθηγητής της Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δίδαξε Φιλοσοφία, Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε Πανεπιστήμια της Γαλλίας, Ελβετίας και Ελλάδας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με τον κ. Βασίλη Αγροκώστα, μουσικολόγο, καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Βόλου, ο οποίος θα ερμηνεύσει με την αισθαντική φωνή του θρήνο για την Άλωση. Θα ακολουθήσει η ομιλία του κ. Χρήστου Γιανναρά με θέμα: «Υπάρχει Ελληνισμός χωρίς Μεγάλη Ιδέα;» Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, φιλόλογος-πρ. Γυμν/ρχης και θα κλείσει ο κ. Βασίλης Αγροκώστας, ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο τραγούδια από την Πόλη και τη Μικρά Ασία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το