Τοπικά

Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα σήμερα στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας

Εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας-Σποράδων και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου με τη στήριξη του Δήμου Βόλου και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.
Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών προσκαλούν στην εκδήλωση για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος σήμερα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στις 11 π.μ. (2ας Νοεμβρίου και Ξενοφώντος) και στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνια να το δηλώσουν στο τηλ. 2421352538 των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας-Σποράδων μέχρι την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.
Πρόγραμμα: Μνημείο Ολοκαυτώματος – πλατεία Ρήγα Φεραίου, 11.00 επιμνημόσυνη δέηση-κατάθεση στεφάνων. Αίθουσα Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, παρουσιάζουν η Ροσσάνα Πώποτα και ο Βίκτωρ Σακκής, 11.30, άναμμα κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, πλαισιώνουν μουσικά Μαριάντζελα Χατζησταματίου, υψίφωνος, Πέπο Σάλεμ, φλάουτο, 11.40, προσφωνήσεις από τους: Κωνσταντίνο Αγοραστό, περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων, Μαρσέλ Σολομών, πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, 11.50, χαιρετισμοί επισήμων, 12.00, ομιλία από τον συγγραφέα-δημοσιογράφο Πέτρο Τατσόπουλο με τίτλο «Ολοκαύτωμα: Μνήμη – Το τελευταίο ανάχωμα του Ανθρωπισμού», 12.25, «Εάν αυτό είναι ο Άνθρωπος…», το Μουσικό Σχολείο Βόλου παρουσιάζει μονόπρακτα του Μπέρτολτ Μπρεχτ και Μουσικά Δρώμενα, διδασκαλία ρόλων: Αικατερίνη Κολλάτου, φιλόλογος, μουσική επιμέλεια: Ελένη Λεφάκη, Βασιλική Παπακωνσταντίνου και Πέπο Σάλεμ, καθηγητές μουσικής, 13.10, καταληκτικός λόγος του μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, 13.15 πέρας τελετής. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στον προθάλαμο της αίθουσας του ΤΕΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το