Τοπικά

Εκδήλωση για την εξέλιξη των οικισμών Κριθαριάς – Πλάκες

Ο Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός-Αθλητικός και Αλιευτικός Σύλλογος οικισμών Κριθαριά και Πλάκες Βόλου Ν. Μαγνησίας «Ο Νέος Απόστολος» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Κριθαριά – Πλάκες, δημιουργία και εξέλιξη των δύο οικισμών», στην αίθουσα του Μεταξουργείου Ν. Ιωνίας (Νικομηδείας 2) αύριο Δευτέρα 15 Απριλίου, ώρα 7 μ.μ.
Στην εκδήλωση, με λόγο και εικόνα θα παρουσιαστεί η εξελικτική πορεία των δύο οικισμών από τότε που ήρθαν στην περιοχή οι πρώτοι οικιστές μέχρι σήμερα που κατά τη θερινή περίοδο κατοικούν περί τις εκατόν πενήντα οικογένειες. Παράλληλα οι οικισμοί αποτελούν πόλο έλξης πολλών εκατοντάδων επισκεπτών, τουριστών, αλλά και μονίμων πλέον κατοίκων, ανακαλύπτοντας τις κλιματικές ευεργετικές συνθήκες, τους γραφικούς όρμους με τα γαλανά πεντακάθαρα νερά, αλλά και τη γρήγορη πρόσβαση από την πόλη.
Η Κριθαριά και οι Πλάκες είναι σχετικά νέοι οικισμοί, αφού άρχισαν να οικοδομούνται τη δεκαετία 1960 – ’70. Τα πρώτα σπίτια, που ξεφύτρωναν δειλά-δειλά μέσα στις αγκαθιές και χέρσα χωράφια-βοσκοτόπια, ήταν οικιστών που ήθελαν να βρεθούν τους μήνες του καλοκαιριού και των διακοπών σε κάποια παραλία όχι μακριά από την πόλη τους. Το όνομα «Κριθαριά» προέκυψε, τότε, από τη λέξη «κριθάρι», δημητριακό που ευδοκιμούσε στην περιοχή. Η Κριθαριά κτίστηκε αμφιθεατρικά, αγκαλιάζοντας τον φυσικό κόλπο με τα καλαίσθητα σπίτια και τις καταπράσινες γεμάτες ευωδιαστά λουλούδια αυλές (εξ ου και η ονομασία των δρόμων, Αλόης, Καμέλιας, Τουλίπας κ.λπ.) Η εξέλιξη και πορεία του οικισμού με τη συνεχή μέχρι σήμερα βελτίωση και αναβάθμιση των απαραίτητων υποδομών σε ύδρευση, ηλεκτροδότηση και ρυμοτομία δίνουν τη δυνατότητα για παρεμβάσεις με επιλογές αξιοποίησης προς όφελος της ποιοτικής ζωής των κατοίκων του.
Στην εκδήλωση, την παρουσίαση θα κάνει η Αργυρώ Μάμαλη-Κοπάνου, τον λόγο θα έχουν παλαιότεροι και νεότεροι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών, ενώ θα ακολουθήσει και μικρή δεξίωση. προσφορά των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το