Τοπικά

Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου από το 4ο Λύκειο Βόλου με τον Στέλιο Κούλογλου

Ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό για τον λιμό στην Αθήνα της κατοχής, παρουσιάστηκε σήμερα από το 4ο ΓΕΛ Βόλου στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.  Η παρουσίαση του φωτογραφικού και βιντεοσκοπημένου υλικού έγινε σε συνεργασία με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, που παρενέβη στην εκδήλωση για να σχολιάσει τις σύγχρονες διαστάσεις της εθνικής τραγωδίας.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου Νίκος Ιωαννίδης ανέφερε πως πρόκειται για μία έκθεση η οποία παρουσιάστηκε πριν από κάποιους μήνες στο Ευρωκοινοβούλιο από τον κ. Κούλογλου.

Όπως τόνισε ο διευθυντής «στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης δεν πρέπει απλά να αναπαράγουμε ιστορικές μνήμες, αλλά να ενεργοποιήσουμε τα παιδιά και να τα ευαισθητοποιήσουμε.  Θα πρέπει η κοινή γνώμη στην Ελλάδα και το εξωτερικό να καταλάβει ότι η καταστροφή εκείνης της περιόδου είναι κυρίως υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και την οικονομική καθίζηση».

Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως την περίοδο εκείνη 600 άτομα πέθαιναν καθημερινά και 60.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Το υλικό σοκάρει αλλά ίσως είναι το κατάλληλο για να δείξει στα παιδιά τι συμβαίνει στη χώρα τους και τι θα συμβεί αν τα ίδια δεν ενεργοποιηθούν και δεν αντιδράσουν πολιτικά» ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε πως το υλικό που παρουσιάζεται είναι πολύ κοντά στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα.

«Αν  δεν αντιδράσουμε όλοι, η Ελλάδα κινδυνεύει να επανέλθει σε μια ανάλογη συγκυρία» δήλωσε ο κ.Ιωαννίδης.

Σημειώνεται πως επιθυμία του κ. Κούλογλου ήταν το φωτογραφικό υλικό να εκτεθεί ταυτόχρονα στην πόλη του Βόλου κάτι που πραγματοποιείται στο  χώρο του La Petite Cantine μέχρι μεθαύριο 29 Οκτωβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το