Τοπικά

Εκδήλωση για τα βότανα από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου

votana11301
Το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου οργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του απογευματινό τσάι, με θέμα «Η φύση: σύμμαχος στην υγεία και την ομορφιά», σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και ώρα 6:30, στο Volos Palace.
Τα βότανα από αρχαιοτάτων χρόνων θεωρούνται πολύτιμα όπλα για την ενίσχυση της ανθρώπινης υγείας, εκ των οποίων πολλά χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση, φυτρώνουν και αναπτύσσονται στην φύση. Με το πέρασμα των χρόνων η επιστημονική εξέλιξη επιβεβαίωσε σε μεγάλο βαθμό εκείνο που η εμπειρία είχε δείξει. Υπάρχουν ασθένειες που είναι αντιμετωπίσιμες με τα μέσα που δίνει η φύση. Δεν είναι λίγα τα βότανα εκείνα που σήμερα αποτελούν τη βάση για φάρμακα που αποτελεσματικά συμβάλλουν στην αποκατάσταση της υγείας.
To πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει αφενός, παρουσίαση με θέμα «Η Μαύρη Πεύκη και τα οφέλη της στην υγεία και τη γυναικεία ομορφιά» από την Κωνσταντίνα Χρυσομαλλίδου, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Επιστημονικής τεκμηρίωσης της ελληνικής εταιρίας ΚΟΡΡΕΣ και αφετέρου, σύντομη ομιλία του στρατιωτικού γιατρού, ειδικού παθολόγου Χρήστου Μπασαγιάννη, με θέμα «αύξηση και ελάττωση του σωματικού βάρους των γυναικών από την ιατρική σκοπιά», ένα εξαιρετικά κρίσιμο, επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα, που αφορά πρωτίστως στην υγεία, σωματική και ψυχική αλλά και την εμφάνιση των γυναικών. Είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε όλοι μαζί το φαινόμενο, που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στις μέρες μας και μέσα από συζήτηση να διαχωρίσουμε μύθους και αλήθειες, μιλώντας υπεύθυνα, απλά και σφαιρικά από τη σκοπιά της σύγχρονης ιατρικής.
Για πληροφορίες συμμετοχής στην εκδήλωση: τα πρωινά στη Γραμματεία του ΛΕΒ (Κοραή 79) 2421033938 και 2421305753.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το