Τοπικά

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την εμπορία ανθρώπων στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου

Την Πέμπτη 23/05/2019, πραγματοποιήθηκε στο Δημόσιο ΙΕΚ ΒΌΛΟΥ, ομιλία-ενημέρωση για το πρόβλημα της Εμπορίας Ανθρώπων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των καταρτιζομένων στο σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που γνωρίζει έξαρση τα τελευταία χρόνια. Την ομιλία πραγματοποίησε η κ. Λητώ Καραγκούνη, ψυχολόγος και στέλεχος της διεθνούς οργάνωσης Α21, που καταπολεμά την Εμπορία Ανθρώπων. Την ενημερωτική παρουσίαση παρακολούθησαν οι καταρτιζόμενοι όλων των ειδικοτήτων του Δημοσίου ΙΕΚ Βόλου.

Όπως αναφέρθηκε στην ομιλία, «η Ελλάδα είναι γνωστή ως το κέντρο της εμπορίας ανθρώπων στην Ευρώπη καθώς είναι χώρα διέλευσης και προορισμού για τα θύματα, εξαιτίας της γεωμορφολογίας της και της γεωγραφικής της θέσης και αποτελεί κύρια είσοδο για την Ευρωπαϊκή Ένωση συγκεντρώνοντας το 90% των περιπτώσεων παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη. Αυτοί οι παράνομοι πρόσφυγες είναι από τις πιο ευάλωτες ομάδες στην εμπορία ανθρώπων».
Η εμπορία ανθρώπων είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο έγκλημα στον κόσμο, τροφοδοτεί την ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος, απειλεί την υγεία, την ασφάλεια και τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου. Η ζήτηση για φτηνή εργασία και σεξ στην Ελλάδα την καθιστά βασικό προορισμό για θύματα τράφικινγκ.

Τα είδη Εμπορίας Ανθρώπων τα οποία αναπτύχθηκαν ήταν :
– Εξαναγκαστική εργασία.
– Σεξουαλική εκμετάλλευση.
– Εργασία για αποπληρωμή χρέους.
– Καταναγκαστική οικιακή εργασία.
– Παιδιά στρατιώτες.

Η εκδήλωση που υλοποιήθηκε αποτέλεσε μέρος της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των καταρτιζόμενων του Δημοσίου ΙΕΚ Βόλου σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και αποτελεί τμήμα μιας σειράς ομιλιών – εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των εκπαιδευτών της ειδικότητας «Δημοσιογραφίας, Συντακτών και Ρεπόρτερ», της κ. Βελέντζα Α., και του κ. Ράλλη Δ., στο πλαίσιο της κατάρτισής της. Κατά τη διάρκεια αυτής υλοποιήθηκαν επίσης ημερίδες-ενημερωτικές εκδηλώσεις που αφορούν στην «καύση σκουπιδιών στην πόλη του Βόλου», και στον «εναλλακτικό τουρισμό», κ.α. που παρουσιάστηκαν με δημοσιογραφική προσέγγιση από τους καταρτιζόμενους της ειδικότητας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το