Πολιτισμός

Εκδήλωση απόδοσης τιμής σε συγγραφείς στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου

Το Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου για τέταρτη χρονιά υλοποιείται στη Ν. Ιωνία του Βόλου κι έχει στόχο να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των παιδιών για το βιβλίο, να τους δώσει την ευκαιρία γνωριμίας τους με αξιόλογους συγγραφείς και εικονογράφους και να απολαύσουν την επαφή με τα βιβλία μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων που προσφέρονται στα εργαστήρια.
Το φεστιβάλ, που τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απευθύνεται και σε ενήλικο κοινό, γονείς και εκπαιδευτικούς παράλληλα, ώστε να αναδειχθούν τρόποι και μέθοδοι προσέγγισης του βιβλίου με καινοτόμους και σύγχρονους τρόπους. Συγκεντρώνει επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και όχι μόνο, και από πέρυσι έχει καθιερωθεί να τιμώνται δύο πρόσωπα που με το έργο τους προσφέρουν σημαντικά στον χώρο του Παιδικού Βιβλίου.

Η κίνηση αυτή προέκυψε από την αγαστή συνεργασία της επιτροπής του Φεστιβάλ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα μετά από πρόταση της καθηγήτριας Τ. Τσιλιμένη, επιστημονικής υπεύθυνης της Κατεύθυνσης Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Π.Τ.Π.Ε.
Για το 4ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου η οργανωτική επιτροπή στην εκδήλωση λήξης των εργασιών του φεστιβάλ, θα απονείμει τιμητική διάκριση στις συγγραφείς Αγγελική Βαρελλά και Μαρίζα Ντεκάστρο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας Βόλου. Η καθηγήτρια Τ. Τσιλιμένη θα παρουσιάσει τις δύο τιμώμενες και στη συνέχεια θα απονεμηθούν οι τιμητικές διακρίσεις.
Η βραδιά θα ανοίξει με αφήγηση παραμυθιού για μεικτό κοινό, από την εξαιρετική και έμπειρη αφηγήτρια Φίλια Δενδρινού και θα ολοκληρωθεί με μουσική, από τη χορωδία του 10ου Γυμνασίου Βόλου και του Γυμνασίου Ιωλκού, υπό τη διεύθυνση της κ. Κατερίνας Αποστολοπούλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το