Τοπικά

Εκδήλωση-αφιέρωμα στην Τρίτη Ηλικία στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» 

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση ετοίμασαν και παρουσίασαν χθες το πρωί οι μαθητές της Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» και η δασκάλα τους κ. Έλενα Νταβλαμάνου με το τμήμα παραδοσιακών χορών του σχολείου με υπέυθυνη την κ. Μπακαλέξη.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου έγινε με αφορμή το παραμύθι «Ένα δώρο για τον παππού» της Ελένης Αναστασοπούλου από τις εκδόσεις «Διάπλους».

Το «παρών» στη δράση έδωσε και αντιπροσωπεία από το Γηροκομείο Βόλου, το οποίο είχαν επισκεφτεί οι μαθητές πριν μέρες προσφέροντας στους ηλικιωμένους συμβολικά δώρα, που αγόρασαν από την πώληση εδεσμάτων, τα οποία είχαν φτιάξει, ενώ παρουσίασαν δρώμενα και τους τραγούδησαν.
Η κ. Ελένη Αναστασοπούλου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τόνισε για το παραμύθι «Ένα δώρο για τον παππού» πως πρόκειται για ένα βιβλίο που αναφέρεται στη σχέση μεταξύ των παιδιών και της Τρίτης Ηλικίας.

«Οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή των παιδιών. Θεωρώ πολύ τυχερά τα παιδιά που μεγαλώνουν με παππούδες, διότι ζώντας δίπλα τους καταρχάς γίνεται πιο κατανοητή η μετάβαση των ηλικιών, δηλαδή πώς περνάμε από το ένα στάδιο στο άλλο. Έχουν να προσλάβουν από τη σοφία τους, από την αμέριστη και απέραντη αγάπη που δείχνουν στα παιδιά και είναι ένα κεφάλαιο στη ζωή των παιδιών» ανέφερε η ίδια.


Η κ. Ελένη Αναστασοπούλου πρόσθεσε ότι το βιβλίο ακροθιγώς θίγει το ζήτημα της φθοράς με γλυκό τρόπο. «Στο βιβλίο αναφέρεται πώς μπορεί το παιδί να βοηθήσει τον παππού να θυμηθεί και να γυρίσει τα χρόνια του πίσω. Η ανταλλαγή της σοφίας από τη μία πλευρά και της ζωντάνιας από την άλλη» κατέληξε η ίδια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το