Τοπικά

Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας σε Βόλο και Σκιάθο

Με αφορμή το ποίημα του Δημήτρη Ντάλλα (/www.larissanet.gr/2019/03/08/ena-poiima-gia-tin-pagkosmia-imera-tis-gynaikas/) για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είχαν την ευκαιρία οι μαθητές/τριες του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου να γνωρίσουν γιατί η 8η Μαρτίου κάθε χρόνο τιμάται ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών.
Παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να δουν ποια είναι η σύγχρονη πραγματικότητα καθώς υπάρχουν χώρες που παραβιάζουν έως και σήμερα τα δικαιώματα των γυναικών κι άρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και να θυμηθούν όλες τις καλές φίλες του 30ού που τους/τις εμπνέουν, στηρίζουν κι αποτελούν παράδειγμα για όλες/ους τους.
Πρώτα από όλα η μητέρα τους, καθημερινή ηρωίδα, εργαζόμενη στο σπίτι κι εκτός, η γιαγιά τους που τους στηρίζει, η δασκάλα τους ως γέφυρα στη γνώση, η επιστήμονας που ως γιατρός ή σε άλλη θέση ευθύνη βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, η ερευνήτρια που δημιουργεί τις συνθήκες σε ένα καλύτερο αύριο, η Ελληνίδα μετανάστρια που είναι γέφυρα με τον κόσμο, η μουσικός και η συγγραφέας που τους «ταξιδεύει» κι όλες αυτές οι κυρίες που βοηθούν τον κόσμο να γίνει πιο όμορφος.

Ομιλία για την εμμηνόπαυση
Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 7 Μαρτίου συνδιοργάνωσε με την Ομάδα Υγείας του Κέντρου Υγείας Σκιάθου ομιλία με θέμα «Εμμηνόπαση και οι ψυχολογικές της διαταραχές». Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Συραϊνώ Μπαράκη χαιρέτισε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στο ιστορικό της παγκόσμιας ημέρας. Κατόπιν παρουσίασε την Ομάδα Υγείας που απαρτιζόταν από τις ομιλήτριες Στρούγγη Μαρία, μαία, Μπάστα Ειρήνη, επισκέπτρια υγείας, τη διαιτολόγο Χονδρονικολή Σταματία και την κοινωνική λειτουργό Σεβλιανού Αριστέα.
Η κάθε μία ανέπτυξε το θέμα σύμφωνα με την ειδικότητά της, ενώ στο τέλος έγινε προβολή ενός ολιγόλεπτου video αφιερωμένο στις γυναίκες. Ακολούθησε συζήτηση και μοιράστηκαν ερωτηματολόγια, στα οποία ζητήθηκε από τις παρούσες μεταξύ άλλων να υποβάλουν προτάσεις για επόμενα θέματα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προσέφερε στις παρευρισκόμενες χειροποίητα παραδοσιακά γλυκά. Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι τα σχόλια των γυναικών ήταν θετικά και ενθαρρυντικά για επόμενες ανάλογες παρουσιάσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το