Τοπικά

Εκδηλώσεις από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου κατά της καύσης σκουπιδιών

Μέχρι το Σάββατο 16 Μαρτίου, την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου στον Βόλο κατά της καύσης σκουπιδιών, η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Συγκεκριμένα:
Την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 21:00 στην Αρχιτεκτονική θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Trashed” (2012) της Candida Brady από την Πολιτιστική Ομάδα του Πανεπιστημίου (ΠΟΠ) με τον γνωστό ηθοποιό Τζέρεμυ Άϊρονς, που θα μας ταξιδέψει σε χώρες όπου εφαρμόζεται ή έχει πάψει η καύση σκουπιδιών. Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με το θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-LAFARGE, σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 20:00 στο κτίριο Τσικρίκη (Γαμβέτα 6 με Ιάσονος) διοργανώνεται μουσική εκδήλωση που επιμελείται καλλιτεχνικά η εξαιρετική κ. Μαρία Θωίδου, υπεύθυνη των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την υποστήριξη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου. Θα συμμετέχουν τα Μουσικά Σύνολα του Π.Θ., μέλη της θεατρικής ομάδας του Π.Θ με υπεύθυνη την κ. Μαρία Καραζάνου, καθώς και τα συγκροτήματα Treescelts Medieval και τα Ανατολικά Ζητήματα. Επειδή ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος, παρακαλείσθε να δηλώσετε συμμετοχή στη σελίδα fb της Επιτροπής (epitropiAgona Volou) ή στο mail [email protected]
Την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 16:00 στην παραλία του Βόλου καλούνται νέοι και νέες να συμμετάσχουν σε θεατρικό δρώμενο που θα καλυφθεί εναερίως με drone. Το ίδιο δρώμενο θα επαναληφθεεί την επόμενη μέρα στο μεγάλο συλλαλητήριο στην είσοδο της ΑΓΕΤ προκειμένου να περάσουμε το μήνυμα πως η υγεία μας δεν αντέχει άλλα χτυπήματα. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να φορούν μαύρα ρούχα Και να έχουν μαζί τους μία χρησιμοποιημένη πλαστική σακούλα.

Και το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 12:00 στην περιοχή του Δημαρχείου Βόλου καλούνται όλοι οι πολίτες να φορέσουν μία μάσκα και να συμμετάσχουν στη μεγάλη διαμαρτυρία των Βολιωτών με τα εξής κύρια συνθήματα:

• ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ
• ΟΧΙ στη δημιουργία εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου
• ΝΑΙ στον καθαρό αέρα και λύση στο πρόβλημα της αερορρύπανσης
• ΝΑΙ στην οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων μας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το