Αθλητισμός

Εκδικάστηκε η προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ στο Διαιτητικό

Αντιμέτωποι με την έκπτωση από τα αξιώματά τους στην ΕΠΟ βρίσκονται οι Παναγιώτης Δημητρίου, Αστέριος Αντωνίου και Κλέαρχος Τζαφέρης, μετά την προσφυγή της ΑΕΛ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η οποία εκδικάστηκε χθες το απόγευμα.

Η θεσσαλική ΠΑΕ ζητεί την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία δεν ίσχυσαν τα κριτήρια αδειοδότησης για τις ομάδες που ανέβηκαν φέτος στη Σούπερ Λιγκ 2 από την περσινή Φούτμπολ Λιγκ χωρίς αγωνιστικά κριτήρια, αλλά μέσω της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, με αποτέλεσμα να τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν ελεύθερα μεταγραφές.

Οι εν λόγω ομάδες εξασφάλισαν επιπλέον προθεσμία ως τις 31 Δεκεμβρίου για εκπλήρωση των οικονομικών κριτηρίων συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ 2.

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας κάνει λόγο για «παράνομη και κατάπτυστη νομικά απόφαση» του προέδρου της ΕΠΟ Παναγιώτη Δημητρίου, του αντιπρόεδρου Αστέριου Αντωνίου και του ταμία Κλέαρχου Τζαφέρη, «η οποία οδηγεί στην αυτόματη έκπτωσή τους τόσο από το αξίωμα, το οποίο κατέχουν, όσο και από την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΠΟ», όπως υποστηρίζουν οι «βυσσινί» στην προσφυγή που κατέθεσαν.

Μία από τις ομάδες που θίγονται είναι και ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος χθες έκανε πρόσθετη παρέμβαση στο Διαιτητικό υπέρ της ΕΠΟ και κατά της ΑΕΛ. Στο πλευρό των «ερυθρολεύκων» τάχθηκαν ακόμη τέσσερις ΠΑΕ και συγκεκριμένα οι ΠΑΕ Αιγάλεω, Αλμωπός Αριδαίας, Καλλιθέα και Ηρακλής.

Στην ίδια πλευρά με τον Ολυμπιακό Βόλου και τις υπόλοιπες τέσσερις ΠΑΕ βρίσκεται και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Ο ΠΣΑΠ ζητεί να μη γίνει αποδεκτή η προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς αν ισχύσει κάτι τέτοιο θα μείνουν άνεργοι πάρα πολλοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το