Αθλητισμός

Εκδικάστηκαν χθες οι προσφυγές της Νίκης στο Διαιτητικό Δικαστήριο – Σε αναμονή της απόφασης

Εκδικάστηκαν χθες στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ οι προσφυγές της Νίκης κατά της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ που αφορούν τη μη τήρηση της περσινής προκήρυξης της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά και τη νέα προκήρυξη που εγκρίθηκε από τη Λίγκα, η οποία προχώρησε και σε κλήρωση του πρωταθλήματος. Σήμερα θα υποβληθούν υπομνήματα από τους διαδίκους και αν η απόφαση δεν βγει αυθημερόν, τότε αυτό θα γίνει το αργότερο μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Δικαστική μάχη έδωσαν χθες οι άνθρωποι της Νίκης, αφού εκδικάστηκαν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ οι προσφυγές της «κυανόλευκης» ΠΑΕ κατά της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ. Ως γνωστόν οι Νίκη ζητεί να τηρηθεί η περσινή προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ και έτσι στην κατηγορία να συμμετάσχουν φέτος 14 και όχι 20 ομάδες. Στηρίζεται στο δεδικασμένο που υπάρχει με την περίπτωση των Χανίων, που ως γνωστόν ζήτησαν και πέτυχαν να παραμείνει οι Σούπερ Λιγκ 2 με 12 ομάδες.
Παράλληλα, η Νίκη ζητεί και να μην ισχύσει η προκήρυξη του φετινού πρωταθλήματος, και κατ’ επέκτασιν και η κλήρωση των αγώνων, την οποία η Λίγκα έκανε άρον-άρον προφανώς για να πιέσει τους δικαστές, ώστε να τους φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων και αυτοί να απορρίψουν τις προσφυγές.

Η Νίκη αμφισβήτησε έντονα τα έγγραφα που παρουσίασε η Λίγκα, ισχυριζόμενη πως αυτά είναι πλαστά και ότι κατατέθηκαν μόνο και μόνο για παραπλανήσουν τους δικαστές.
Από εκεί και πέρα και οι δύο πλευρές ανέπτυξαν χθες τις θέσεις τους και σήμερα το μεσημέρι θα καταθέσουν υπομνήματα. Αυτά θα μελετηθούν από τους δικαστές που στη συνέχεια θα αποφασίσουν σχετικά. Όπως έγινε γνωστό, είναι πιθανό να υπάρξει και αυθημερόν απόφαση. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η απόφαση θα βγει το αργότερο μέχρι την επόμενη Τρίτη.
Η Ένωση έχει ορίσει πρεμιέρα στη Φούτμπολ Λιγκ για τις 7 Νοεμβρίου, αλλά ακόμη και αν δεν δικαιωθεί η Νίκη, πολύ δύσκολα θα αρχίσει το πρωτάθλημα τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Μάλλον η 1η αγωνιστική θα μετατεθεί για τις 14/11. Στους «κυανόλευκους» επικρατεί συγκεκριμένη αισιοδοξία για το θέμα, ελπίζοντας ότι οι δικαστές θα τηρήσουν τους νόμους του ποδοσφαίρου.
Στο μεταξύ, πριν την εκδίκαση είδε το φως της δημοσιότητας επιστολή 16 ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ κατά της Νίκης, προφανώς σε μία ακόμη προσπάθεια επηρεασμού των δικαστών.
Οι μόνες που δεν υπέγραψαν ήταν οι Αλμωπός, Κοζάνη, Καβάλα και φυσικά η ίδια η Νίκη. Στην επιστολή κατηγορούνται οι «κυανόλευκοι» ως υπαίτιοι που δεν αρχίζει το πρωτάθλημα: «Αναφορικά με τις απανωτές προσφυγές της ΠΑΕ Νίκη Βόλου που σκοπό έχουν την κωλυσιεργία έναρξης του πρωταθλήματος και μόνον, δηλώνουμε ότι όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. της διοργανώτριας (κληρώσεις, καταρτισμοί ομίλων κλπ), ήταν σύννομες, σε γνώση τους εμπρόθεσμα και με ομόφωνη απόφαση.

Η θετική και αποθετική ζημία (καταρτίσεις συμβολαίων ποδοσφαιριστών, τηλεοπτικό συμβόλαιο), βαρύνουν αποκλειστικά τη Νίκη Βόλου, που προσπαθεί με άνομο τρόπο και «εκβιαστικά» να πετύχει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2. Ας αφήσουν πια αυτή την «τυφλή» δικομανία που δεν οδηγεί πουθενά, έστω και την τελευταία στιγμή».
Φυσικά στη Νίκη ούτε που ασχολήθηκαν με τη συγκεκριμένη επιστολή. Οι άνθρωποί της έδωσαν τις κατάλληλες απαντήσεις εκεί που έπρεπε, δηλαδή στην αίθουσα του Διαιτητικού Δικαστηρίου.

Η προετοιμασία
Μία προπόνηση στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» έκαναν χθες οι παίκτες της Νίκης, με τον τεχνικό Στάικο Βεργέτη να δίνει ιδιαίτερο βάρος σε ασκήσεις που αφορούσαν τα τελειώματα των φάσεων.
Απόντες ήταν οι Μπαλάφας και Αργύρης. Ο πρώτος αισθάνεται ενοχλήσεις στον δικέφαλο, ενώ ο δεύτερος που δεν έπαιξε στο φιλικό με τον Καραϊσκάκη μετά την ενόχληση στο ζέσταμα, πριν το παιχνίδι, θα μείνει στα… πιτς μέχρι το Σαββατοκύριακο. Τέλος, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μαυροζούμης και Κοπιτσής διότι αγωνίστηκαν για 90 λεπτά την Τετάρτη με την ομάδα νέων στο Κύπελλο της ΕΠΣΘ και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Κένταυρο Νοτίου Πηλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το