Τοπικά

Εκατοντάδες οι αιτήσεις επανεξέτασης για το Κτηματολόγιο στον Βόλο – Ολοκληρώθηκε χθες η προανάρτηση 

Στο Γραφείο Κτηματογράφησης προσέρχονταν τους τελευταίους δύο μήνες εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στον Βόλο προκειμένου να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για να διορθώσουν τυχόν διαφορές στα προσωπικά τους στοιχεία και στα στοιχεία που εμφανίζονταν στα προαναρτημένα δικαιώματά τους.
Η προθεσμία για την ηλεκτρονική προανάρτηση ολοκληρώθηκε χθες για όσους διαθέτουν ακίνητη περιουσία στη Δημοτική Ενότητα Βόλου και το Γραφείο Κτηματογράφησης κατακλύστηκε από περισσότερους από 1.500 ιδιοκτήτες ακινήτων που ήθελαν να διορθώσουν τα προαναρτημένα στοιχεία.

Η διαδικασία
Ο πολίτης έπρεπε να ελέγξει ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Κτηματολογίου τα προαναρτημένα δικαιώματά του, δηλαδή να δει αν συμφωνούν τα προσωπικά του στοιχεία, τα στοιχεία του ακινήτου και ο εντοπισμός του ακινήτου. Αν υπήρχε διαφωνία για κάποιο από τα παραπάνω στοιχεία προσερχόταν στο Γραφείο Κτηματογράφησης υποβάλλοντας αίτηση επανεξέτασης στοιχείων.
Οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας προσκόμισαν τα αποδεικτικά, από τα οποία πρόκυπτε η απόδειξη του λάθους, συμπλήρωναν τη σχετική αίτηση, η οποία στη συνέχεια καταχωρούνταν.
Το Γραφείο Κτηματογράφησης της Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέλαβε περισσότερες από 1.500 αιτήσεις επανεξέτασης και οι περισσότερες αφορούσαν ζητήματα ταυτοπροσωπίας, όπως αλλαγή στοιχείων ταυτότητας των ιδιοκτητών. Αρκετοί ήταν όμως αυτοί που επέλεξαν τις τελευταίες ημέρες της προθεσμίας για να υποβάλουν την αίτησή τους.
Οι πολίτες που διαθέτουν περιουσία στη Δημοτική Ενότητα Βόλου μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Κτηματογράφησης Βόλου στο τηλέφωνο 24210-63631 και στο email [email protected]@gmai.com προκειμένου να πληροφορηθούν για τη δυνατότητα υποβολής αίτησης επανεξέτασης (ωράριο επικοινωνίας Τετάρτη 9.00- 15.00 και 17.00-19.00 και τις υπόλοιπες ημέρες 9.00-15.00), διεύθυνση γραφείου κτηματογράφησης: Δημοκρατίας και Αϊδινίου 14, Τ.Κ. 38446, Νέα Ιωνία Βόλου.
Οι ιδιοκτήτες θα δουν τα διορθωμένα στοιχεία στην οριστική ανάρτηση.

Συλλογή δηλώσεων στο 93% της επικράτειας
Η πορεία της Κτηματογράφησης της χώρας το τελευταίο εξάμηνο κινήθηκε με εντυπωσιακούς ρυθμούς, όπως υποδηλώνουν τα επίσημα στοιχεία του Κτηματολογίου. Η συλλογή δηλώσεων στις περιοχές όπου έληξε η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής έχει ξεπεράσει το 72%, ενώ ο συμβατικός στόχος ήταν 55%. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες. Πλέον, η ολοκλήρωση της εμπρόθεσμης συλλογής δηλώσεων θα καλύπτει στο τέλος Φεβρουαρίου το 93% της Επικράτειας και θα εκκρεμούν μόνο οι μελέτες που βρίσκονται υπό δικαστική προσφυγή λόγω αντιδικίας των υποψηφίων αναδόχων και αντιστοιχούν στο 7% του συνόλου της χώρας.
Πανελλαδικά από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020 συγκεντρώθηκαν πάνω από 6.553.651 δικαιώματα. Σημειώνεται ότι ακόμα και στις περιοχές που έληξαν οι προθεσμίες δηλώσεων, οι πολίτες συνεχίζουν να δηλώνουν τα ακίνητά τους στα κατά τόπους κτηματολογικά γραφεία.

Τα πρόστιμα
Αναφορικά με τα πρόστιμα, όπως αναφέρεται και στη σελίδα ktimatologio.gr, αυτά αφορούν όσους δεν έχουν σπεύσει να δηλώσουν την ατομική τους ιδιοκτησία μέχρι και σήμερα. Τα πρόστιμα και το πλαίσιο που θα τα χαρακτηρίζει πρόκειται να θεσμοθετηθούν εντός του Απριλίου. Όσοι πολίτες δεν έχουν σπεύσει μέχρι σήμερα να δηλώσουν την ατομική τους ιδιοκτησία, καλούνται να το πράξουν τις επόμενες ημέρες χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς την ενεργοποίηση των προστίμων.
Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η ανάρτηση του Κτηματολογίου στην Αθήνα. Εντός του 2020, στο στάδιο της ανάρτησης θα μπαίνουν σταδιακά και άλλες περιοχές της χώρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το