Αθλητισμός

Εκατοντάδες δρομείς στον 2ο Ημιμαραθώνιο Βόλου

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Η μεγάλη στιγμή έφτασε, και το Σάββατο ο Βόλος υποδέχεται τετραψήφιο αριθμό δρομέων από όλη την Ελλάδα που θα κατακλύσουν τους δρόμους από τη παραλία του Βόλου μέχρι τις Αλυκές τρέχοντας στον 2ο Ημιμαραθώνιο Βόλου 21,1 χιλιομέτρων, όπως και στον 23ο Δρόμο Υγείας 3 χιλιομέτρων, προτάσσοντας το μόνιμο σύνθημα του αγώνα, Τρέχουμε για την Υγεία.

Οι περισσότεροι δρομείς έρχονται οικογενειακώς, με συνέπεια ο Βόλος και η Μαγνησία να αποκομίζουν πολλαπλά οφέλη χάρη στη σημαντική ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα ξενοδοχεία της πόλης μας, σε συνδυασμό και με τις σχολικές εκδρομές, είναι κλεισμένα για το Σαββατοκύριακο, και δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα δωμάτια.

Ταυτόχρονα βέβαια θα τρέξουν και πάρα πολλοί πολίτες, εκπροσωπώντας όλους τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής. Δεν λείπουν όμως και αυτοί που θα στερηθούν την αγωνιστική συμμετοχή που θα ήθελαν να έχουν τα μέλη του Σ.Δ.Υ.Βόλου, και ο λόγος είναι η ενεργοποίησή τους στους εθελοντές, οι οποίοι μαζί με τη βοήθεια όλων των φορέων και προσφέροντας την εμπειρία τους από τη διεξαγωγή αγώνων, είναι απαραίτητοι για την άρτια διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου και του Δρόμου Υγείας.

Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν, και έτσι είναι ευκαιρία να δούμε μερικά στοιχεία για τους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο το απόγευμα. Στον Ημιμαραθώνιο 21,1 χιλιομέτρων γράφτηκαν 600 δρομείς, εκ των οποίων μάλιστα οι 80 είναι γυναίκες, διπλάσιες από πέρυσι. Όλες στον τερματισμό θα παραλάβουν από μια ανθοδέσμη, όπως καθιέρωσε από πέρυσι πρωτοτυπώντας ο Ημιμαραθώνιος Βόλου. Ο μεγαλύτερος αθλητής που θα μετέχει είναι ο γνωστός σε όλους τους δρομείς Ιούλιος Άμποτ από τον ΣΕΒΑΣ Θεσσαλονίκης, γεννηθείς το 1941. Οι μικρότερης ηλικίας που γράφτηκαν, έχουν γεννηθεί το 1997 καθώς στον Ημιμαραθώνιο δεν μπορούν να αγωνιστούν ανήλικοι. Η μεγαλύτερη γυναίκα που θα τρέξει είναι από τη Θήβα γεννηθείσα το 1954, και η μικρότερη έχει έτος γέννησης το 1997.

Όσο για τις πόλεις από όπου θα έρθουν οι αθλητές, είναι αναρίθμητες. Εκτός από τον Βόλο, Νέα Ιωνία και όλη τη Μαγνησία (Αλμυρός, Βελεστίνο, Αγριά, Άλλη Μεριά, Νέα Αγχίαλος, Στεφανοβίκειο, Κανάλια, Αλόννησος), οι δηλώσεις έρχονται από τις εξής πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Λαμία, Θήβα, Λεπτοκαρυά, Φάρσαλα, Αγιά, Ελασόνα, Ζάππειο Λάρισας, Παλαμάς, Πολύκαστρο, Ποντοκόμη, Πτολεμαϊδα, Πύργος, Σέρρες, Σπερχειάδα, Κιάτο, Κιλκίς, Κοζάνη, Αίγιο, Χαλκίδα, Αμαλιάδα, Βέροια, Γιαννιτσά, Γλύφα, Δράμα, Γουμένισσα, Κορινός, Λαγοράχη, Μακρακώμη, Νέα Μουδανιά, Νέα Τραπεζούντα, Παλαιό Φάληρο, Αιγάλεω, Χολαργός, Καλλιθέα, Νέα Μάκρη, όπως και ο Κώστας Μποτόπουλος, κάτοικος της πόλης του Μαραθώνα όπου γεννήθηκε το αγώνισμα.

Στον Δρόμο Υγείας 3 χιλιομέτρων, αγώνα και για όλη την οικογένεια, δήλωσαν συμμετοχή 600 αθλητές, εκ των οποίων οι 297 γυναίκες. Λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης, η διοργάνωση αύξησε τον αριθμό συμμετοχών από 400 που είχε αρχικά ορίσει. Στον αγώνα αυτό ο μεγαλύτερος σε ηλικία που θα τρέξει γεννήθηκε το 1941 και ο μικρότερος το 2013, 2014, 2015. Κάποιοι γονείς θα τρέξουν με τα παιδιά τους Εκτός από τον Βόλο και τη Μαγνησία, συμμετοχές υπάρχουν παρά τη μικρή απόσταση, από Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Λαμία, Τύρναβο, Άρτα, Βέροια, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λιβαδειά, Κιάτο, Πειραιά, Παλαμά, Πολύγυρο.

Για πρώτη φορά θα γίνει και αγώνας παιδιών, ηλικίας ως 12 ετών. Οι εγγραφές θα γίνονται επιτόπου στη παραλία του Βόλου.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι Βόλου θα παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής μόνο τη Παρασκευή 15 Απριλίου (στη παραλία του Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ώρες 17.00 – 20.00) για να αποσυμφορηθεί η γραμματεία την ημέρα του αγώνα. Το Σάββατο πακέτα συμμετοχής θα παίρνουν μόνο οι αθλητές από τις περιοχές εκτός Βόλου και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου  και την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Ενότητα Μαγνησίας), με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπως και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και της ΕΠΦΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το