Τοπικά

Εκατοντάδες αιτήσεις για τα πρότυπα και πειραματικά γυμνάσια του Βόλου

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των μαθητών για να φοιτήσουν στο πρότυπο 2ο Γυμνάσιο Βόλου αλλά και στο πειραματικό 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, καθώς οι αιτήσεις υπερκάλυψαν τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων.
Οι αιτήσεις των γονέων για τη φοίτηση των παιδιών στα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία έληξε χθες και πλέον το επόμενο στάδιο είναι οι εξετάσεις και η κλήρωση για την εισαγωγή στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία αντίστοιχα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από το υπουργείο παιδείας, στις 152 ανήλθαν οι αιτήσεις για τις 104 προσφερόμενες θέσεις στο πρότυπο 2ο Γυμνάσιο Βόλου.
Όπως ανέφερε ο διευθυντής κ. Απόστολος Ζαχαρός, υπήρξε ενδιαφέρον από οικογένειες που διαμένουν στο πολεοδομικό συγκρότημα αλλά και άλλες περιοχές.
Για το πρότυπο 2ο ΓΕΛ Βόλου οι αιτήσεις ήταν 34 για 51 προσφερόμενες θέσεις.

Στο πειραματικό 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας υποβλήθηκαν 130 αιτήσεις για 113 θέσεις. Και εδώ έχουμε υπερκάλυψη των θέσεων.
Για το πειραματικό 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας είχαμε 28 αιτήσεις για 34 θέσεις. Αυτή ήταν η εικόνα των αιτήσεων τουλάχιστον μέχρι χθες αργά το μεσημέρι.
Επίσης ανταπόκριση των γονέων υπήρξε και για το πειραματικό νηπιαγωγείο και δημοτικό Πορταριάς, όπου, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου παιδείας, ήταν τα μοναδικά πανελλαδικά σε επίπεδα πειραματικών νηπιαγωγείων και δημοτικών, όπου είχαμε ομόφωνη απόφαση συλλόγων διιδασκόντων.
Από το 2ο γυμνάσιο βόλου ανακοινώθηκε πως «Η εισαγωγή των μαθητών στην Α’ τάξη του Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου από οποιοδήποτε Δημοτικό Σχολείο της ευρύτερης περιοχής του Βόλου και της Μαγνησίας, θα γίνει έπειτα από εξετάσεις ή δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων.
Η εισαγωγή των μαθητών, οι οποίοι είναι φετινοί απόφοιτοι του μέχρι τώρα 2ου Γυμνασίου Βόλου νυν Πρότυπου Γυμνασίου Βόλου στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο Βόλου (πρώην 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου), σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 13, υπόκειται μόνο στις ενδοσχολικές απολυτήριες εξετάσεις.
Εξετάσεις ή δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων διενεργούνται για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων που προκύπτουν στην εισαγωγική τάξη του Πρότυπου Λυκείου από τελειόφοιτους μαθητές των άλλων Γυμνασίων της ευρύτερης περιοχή του Βόλου».

Η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου και οι εξετάσεις για τα Πρότυπα τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021.
Τα Πρότυπα Σχολεία είναι σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην καλλιέργεια και τη διάχυση της ιδέας και των πρακτικών της αριστείας στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και στην ανάδειξη και ενθάρρυνση μαθητών με ταλέντα και ιδιαίτερες μαθησιακές δυνατότητες.
Τα Πειραματικά Σχολεία είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού ΠΕΙ.Σ. που εισάγεται σε αυτά με κλήρωση. Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Α.Ε.Ι. και το Ι.Ε.Π.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το