Τοπικά

Εκατό γυναίκες προσήλθαν σε δύο ημέρες για μαστογραφία στην κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Κινητή μονάδα μαστογραφίας βρίσκεται στον Βόλο από προχθές Δευτέρα 30 Ιουλίου και θα παραμείνει έως σήμερα Τετάρτη 1 Αυγούστου δίνοντας τη δυνατότητα στον γυναικείο πληθυσμό να κάνει δωρεάν μαστογραφία. Κάθε μέρα διενεργούνται 50 δωρεάν μαστογραφίες και το σύνολο σε τρεις ημέρες θα είναι 150. Στόχος είναι η πρόληψη, η ενημέρωση και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε δύσκολους καιρούς.
Η κ. Χαρά Ρέτσα, τεχνολόγος, τόνισε ότι «η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ βρίσκεται στον Βόλο για να πραγματοποιήσει 150 δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες που δεν μπορούν να μεταβούν σε κάποιο τεχνολογικό εργαστήριο για να πραγματοποιήσουν τη μαστογραφία τους».
Η ίδια ευχαρίστησε τον Δήμο Βόλου για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, ενώ σημείωσε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή και μια τεράστια λίστα αναμονής. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα ξαναβρεθούμε στον Βόλο».

Όπως ανέφερε η κ. Χαρά Ρέτσα, οι κινητές μονάδες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κινούνται τα τελευταία 12 χρόνια σε όλη την Ελλάδα έχοντας ως στόχο την πρόληψη, ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
«Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε είναι λογικό ότι οι γυναίκες έχουν αφήσει τη μαστογραφία σε δεύτερη μοίρα» κατέληξε η ίδια.
Από την πλευρά της η κ. Ιωάννα Χατζησάββα, τεχνολόγος ακτινολόγος, συμμετέχει για πρώτη φορά στην κινητή μονάδα μαστογραφίας της ΚΕΔΕ και είναι το πρώτο της ταξίδι με την εμπειρία, όπως λέει, να είναι ωραία και ενδιαφέρουσα.
«Ήρθα κι εγώ να βοηθήσω προσφέροντας τις υπηρεσίες μου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται, διότι υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν κάνει ή που δεν μπορούν να κάνουν μαστογραφία» επισήμανε η ίδια.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας με τον αριθμό των νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται σε 5.000.
Ο μαστογραφικός έλεγχος συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου απέναντι από το Δημαρχείο Βόλου έως σήμερα Τετάρτη 1 Αυγούστου.

Φωτό: Από αριστερά: Οι κ.κ. Ιωάννα Χατζησάββα και Χαρά Ρέτσα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το