Τοπικά

Έκανε το «μαύρο – άσπρο» ο Μπέος για τα χιόνια – «Κατίνες» οι αντιπολιτεύσεις, «σκουπίδια» οι δημοσιογράφοι

μπεος συμβούλιο

Το «μαύρο – άσπρο» επιχείρησε να παρουσιάσει ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότι τις ημέρες του χιονιά στο Βόλο δεν έμεινε κεντρικός δρόμος του Βόλου κλειστός ούτε για δυο ώρες. Ο κ. Μπέος εξαπέλυσε για ακόμη φορά χυδαία επίθεση στους δημοσιογράφους, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα δημοσιογραφικά σκουπίδια και εργαλεία προκάλεσαν πανικό στους πολίτες, αλλά και σε μερίδα δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα όπως το FB και το Internet για να δυσφημίσουν την πόλη, ενώ σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα ζήλευαν το Βόλο για το χιόνι!

«Τώρα διαπιστώνω για ποιο λόγο ο Βόλος έχει αυτό το κατάντημα. Γιατί υπηρέτησαν την πόλη άνθρωποι σαν κι εσάς, χωρίς οράματα, που νοιάζονταν μόνο για τα μικροκομματικά τους συμφέροντα. Η αντιπολίτευση που κάνετε είναι κατινιές». Με τις φράσεις αυτές ξεκίνησε την ενημέρωση του Σώματος για τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις ο δήμαρχος, ενώ νωρίτερα η πλειοψηφία είχε απορρίψει την πρόταση των παρατάξεων Πατσιαντά και   Σκοτινιώτη να ζητήσει ο δήμος Βόλου την ενεργοποίηση ειδικών νομοθετικών διατάξεων για την αποκατάσταση των πληγέντων από το χιονιά.

Με την έναρξη της ενημέρωσης προκλήθηκε πανδαιμόνιο, όταν ο κ. Μπέος απάντησε με ύβρεις και χλευασμό στη δημοτική σύμβουλο Κέρσα Σπανομήτρου που αντέδρασε στα λεγόμενά του.

«Σιγά μη σκίσεις κανέναν καλσόν. Άντε πήγαινε να κάνεις κανένα αυγό», ήταν η φράση Μπέου που άναψε τα αίματα. Στα ομαδικά πυρά που ακολούθησαν εναντίον του, ο κ. Μπέος άρχισε να φωνάζει: «Όξω, όξω….σαράντα χρόνια καταστρέψατε την πόλη. Αρκετά σας ανεχτήκαμε», για να εισπράξει τα γνωστά…αυθόρμητα χειροκροτήματα από το κοινό και δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

Οι διάλογοι που ακολούθησαν είναι χαρακτηριστικοί του κλίματος που επικράτησε:

Παπατόλιας: «Να σέβεσαι τους ανθρώπους, δεν είναι χώρος εδώ για να μιλάς έτσι».

Μπέος: «Τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Όσο, λοιπόν, δεν τον κερδίζετε, θα εισπράττετε αυτό».

Παπ.: «Έγινες τέσσερις μέρες περίγελος».

Μπ.: «Μην ανεβάζετε τους τόνους, δεν σας συμφέρει».

Παπ.: «Δεν σε είδαμε να κυκλοφορείς πουθενά με τα χιόνια».

Μπ.: «Γελοίε, ε γελοίε. Μιλάνε αυτοί που έδιναν εργολαβίες στους πεθαμένους».

Παπ.: «Άφησες στο έλεος του χιονιά τους Βολιώτες».

Μπ.: «Κανένας δρόμος στο κέντρο δεν έμεινε κλειστός ούτε δυο ώρες».

Μολοχίδης: «Στη Νέα Ιωνία τι κάνατε. Δεν κυκλοφορούσε ούτε το αστικό λεωφορείο».

Γαλάτης: «Είσαι άσχετος».

Μολ.: «Κοίτα να φτιάξεις κανένα ποδοσφαιρικό ματς εσύ».

Μπ.: «Τα τελευταία 30 χρόνια το αστικό ΚΤΕΛ δεν λειτουργεί κάθε πρώτη του έτους. Επομένως να μη λέτε μαλ…ίες. Γελοίοι».

Μολ.: «Εσείς είστε γελοίοι και καραγκιόζηδες».

Μπ.: «Δεν έμεινε κανένας κεντρικός δρόμος κλειστός».

Μολ.: «Είσαι ψεύτης».

Στο σημείο αυτό αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι παρατάξεις Σκοτινιώτη και Νάνου, ενώ παρέμειναν οι σύμβουλοι των «Δρόμων Συνεργασίας» του Μ. Πατσιαντά και της «Δύναμης Βόλου» με επικεφαλής τον Μ. Μιτζικό.

Ο κ. Μπέος ισχυρίστηκε ότι η δημοτική αρχή στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αν και δεν είχε στη διάθεσή της τα απαραίτητα μηχανήματα, χάρις στην ευσυνειδησία και το φιλότιμο των στελεχών της.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πατσιαντάς υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα από το δήμο Βόλου για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις χιονοπτώσεις με την ενεργοποίηση ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων, για να του απαντήσει ο κ. Μπέος ότι κανείς κλάδος επαγγελματιών δεν κατέθεσε σχετικό αίτημα στο δήμο, ούτε αίτημα για την κήρυξη του Νομού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, όπως είπε, αφού οι ξενοδόχοι είχαν πληρότητα 100%, ενώ ούτε ο εμπορικός σύλλογος υπέβαλλε ποτέ σχετικό αίτημα. «Άμα ήταν κοπρίτης ο άλλος και άφησε κατεβασμένη την τέντα στο μαγαζί του, πρέπει να αποζημιωθεί», αναρωτήθηκε ο κ. Μπέος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το