Αθλητισμός

Έκαναν τον γύρο του Πηλίου με ποδήλατο…

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του Βουνού των Κενταύρων ποδηλατώντας είχαν οι συμμετέχοντες στον Ποδηλατικό Γύρο Πηλίου που είχε τον χαρακτήρα Μπρεβέ, δηλαδή δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Οι αθλητές κάλυψαν διαδρομή 200 χιλιομέτρων. Διοργανωτής ήταν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου (ΣΔΥΒ) και την Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΚΠΟΛ).

Τα Μπρεβέ είναι ποδηλασία μη ανταγωνιστική, μεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό. Ξεκινούν από διαδρομές 200 χλμ. με 13,5 ώρες χρόνο περιορισμού, 300 χλμ. με 20 ώρες, 400 χλμ. με 27 ώρες, 600 χλμ. με 40 ώρες και 1.000 χλμ. με 75 ώρες περιορισμό. Για πρώτη φορά διεξήχθησαν το 1891 και η διαδρομή ήταν Παρίσι-Μπρεστ-Παρίσι. Μάλιστα από τους αγώνες αυτούς εμπνεύστηκαν οι διοργανωτές των μοντέρνων Ολυμπιακών ποδηλατικών αγώνων και του Γύρου της Γαλλίας.

Ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, Λίνος Βίγκλας, δήλωσε στη «Θ»: «Είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνεται ένας τέτοιος αγώνας στην περιοχή μας. Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και το 2019 έχοντας σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο στη συνέχεια εμφανίστηκε ο κορωνοϊός με αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί για δύο χρόνια.

Φέτος ο Ποδηλατικός Γύρος Πηλίου επιστρέφει με 60 συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα. Ο σκοπός είναι διπλός: Από τη μία μεριά οι διαγωνιζόμενοι να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα το Πήλιο μέσα από το ποδήλατο. Από την άλλη το διοργανώνουμε και ως δράση για το σχολείο μας. Σε όλους τους σταθμούς βρίσκονται εθελοντές που είναι και εκπαιδευόμενοι στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, οι οποίοι συμμετέχουν με χαρά.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και την Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη συμβολή τους στη διοργάνωση αυτού του αθλητικού γεγονότος. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας για την αρωγή τους».

Για το αγωνιστικό μέρος του αγώνα μίλησε στη «Θ» ο Γιώργος Ζήκος, ο οποίος μπορεί να είναι καθηγητής μαθηματικών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, αλλά ασχολείται ενεργά με το ποδήλατο εδώ και αρκετά χρόνια. «Πρόκειται για έναν ποδηλατικό γύρο τύπου Μπρεβέ, δηλαδή έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Οι αγώνες διαφέρουν ανάλογα με την απόσταση. Εμείς διοργανώσαμε Ποδηλατικό Γύρο 200 χιλιομέτρων.

Η αφετηρία και ο τερματισμός ορίστηκαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Βόλου, ενώ ενδιάμεσα οι συμμετέχοντες πέρασαν από 22 χρονιά του Πηλίου. Υπήρχαν τέσσερις σταθμοί ελέγχου και συγκεκριμένα σε Χορευτό, Μυλοπόταμο, Λαύκο και Μηλιές Σ’ αυτή τη διαδρομή ο κάθε ποδηλάτης έχει από μία κάρτα και μόλις περνούσε από κάθε σταθμό τού βάζαμε από μία σφραγίδα, ώστε να πιστοποιείται το πέρασμά του.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν έχει σημασία ποιος τερμάτισε πρώτος. Το πιο σπουδαίο είναι ότι ο κάθε ποδηλάτης νιώθει την ικανοποίηση ότι πέτυχε κάτι πολύ δύσκολο και ταυτόχρονα έκανε μια πολύ όμορφη διαδρομή» τόνισε ο κ. Ζήκος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Με μεγαλοπρέπεια και Εθνική υπερηφάνεια η παρέλαση στην Άνω Γατζέα

Με μεγαλοπρέπεια και Εθνική υπερηφάνεια ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του Ευαγγελισμού και…

25 Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου: Οκτώ προσαγωγές στην παρέλαση – Μπήκαν με Παλαιστινιακές σημαίες μπροστά στα άρματα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου με τη μεγάλη στρατιωτική…

25 Μαρτίου 2024

Η οικογένεια Πλακιά άφησε 57 τριαντάφυλλα στην εξέδρα των επισήμων στα Τρίκαλα

Η οικογένεια Πλακιά από την Καλαμπάκα, των δίδυμων κοριτσιών και της ξαδέρφης τους που σκοτώθηκαν…

25 Μαρτίου 2024

Σοφία Βογιατζάκη: Έχω φύγει από δουλειά επειδή δεν άνοιγαν το air condition

Η Σοφία Βογιατζάκη μίλησε για το πρόβλημα που της δημιουργούν οι υψηλές θερμοκρασίες, αποκαλύπτοντας ότι…

25 Μαρτίου 2024

Όταν η Celine Dion σταμάτησε τη συνέντευξή της για να ακούσει τη Whitney Houston να τραγουδά (βίντεο)

Ηταν 2004 όταν η Celine Dion παρέλαβε το βραβείο Diamond Award στα Παγκόσμια Βραβεία Μουσικής…

25 Μαρτίου 2024

25η Μαρτίου: Παρέλαση με άλογα στην Κάρυστο – Δείτε βίντεο

Με άλογα παρέλασαν για την 25η Μαρτίου στην Κάρυστο Ευβοίας, στον παραλιακό δρόμο της πόλης,…

25 Μαρτίου 2024