Κόσμος

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Εκτός φυλακής ο «Σαμάνος του Qanon» – Μεταφέρθηκε σε κέντρο επανένταξης

Ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον «Σαμάνο του Qanon» στη δίκη του για την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 δήλωσε ότι ο πελάτης του έχει αφεθεί ελεύθερος από τη φυλακή και μετέβη σε ένα κέντρο επανένταξης.

Ο Τζέικομπ Τσάνσλεϊ, 35 ετών, ομολόγησε την ενοχή του τον Σεπτέμβριο του 2021 για πολιτική διαταραχή και βίαιη είσοδο στο Καπιτώλιο, μεταξύ άλλων κατηγοριών, και καταδικάστηκε σε 41 μήνες σε ομοσπονδιακή φυλακή.

Σε δήλωσή του στη DailyMail.com την Πέμπτη, ο δικηγόρος του Albert S. Watkins δήλωσε ότι αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή και τέθηκε υπό την επιμέλεια ενός οίκου επανένταξης.

«Αφού εξέτισε έντεκα μήνες στην απομόνωση πριν από την επιβολή της ποινής του και μόνο 16 μήνες της ποινής του στη συνέχεια, είναι σκόπιμο αυτός ο ευγενικός και ευφυής νεαρός άνδρας να του επιτραπεί να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο μιας ζωής που αναμφίβολα θα είναι μια νομοταγής και εμπλουτισμένη ζωή», δήλωσε ο Watkins.

«Επικροτώ την απόφαση του Γραφείου Φυλακών των ΗΠΑ από αυτή την άποψη», πρόσθεσε ο Watkins.

Τα αρχεία του Γραφείου Φυλακών επιβεβαίωσαν ότι ο Τσάνσλεϊ τελεί υπό την επιτήρηση του εξωτερικού γραφείου Residential Reentry Management στο Φοίνιξ, με ημερομηνία αποφυλάκισης την 25η Μαΐου.

Δεν ήταν άμεσα σαφές τι οδήγησε στην πρόωρη αποφυλάκιση του Τσάνσλεϊ και ο συνήγορός του αρνήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας: «Πρόκειται για απόφαση του Γραφείου Φυλακών των ΗΠΑ. Δεν μπορώ να μιλήσω για το Γραφείο Φυλακών των ΗΠΑ».

Οι ομοσπονδιακές οδηγίες επιτρέπουν μειωμένες ποινές λόγω καλής συμπεριφοράς, αλλά σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες ο Τσάνσλεϊ θα έπρεπε να εκτίσει τουλάχιστον 35 μήνες και 22 ημέρες από την ποινή των 41 μηνών που του επιβλήθηκε.

Αντ’ αυτού, μεταφέρθηκε στον οίκο επανένταξης μετά από μόλις 27 μήνες φυλάκισης, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που είχε εκτίσει πριν από την καταδίκη του.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Γουάτκινς υποστήριξε ότι ο Τσάνσλεϊ θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος μετά την προβολή από τον παρουσιαστή του Fox News Τάκερ Κάρλσον υλικού από την εξέγερση, που δεν είχε προβληθεί προηγουμένως.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το