Ελλάδα

Ειρηνική διαμαρτυρία προσφύγων στη Μόρια – Ζητούν ασφάλεια και δικαιοσύνη

Ζητώντας «δικαιοσύνη», μεγάλος αριθμός αιτούντων άσυλο και προσφύγων, διαδηλώνουν την Τρίτη (21.4) έξω από την είσοδο του ΚΥΤ της Μόριας. Οι διαδηλωτές ζητούν τη σύλληψη του 20χρονου Αφγανού που έχει πιστοποιηθεί ως ο δράστης της δολοφονίας 16χρονου ομοεθνή τους στη «ζούγκλα», στον καταυλισμό του ελαιώνα έξω από τη βόρεια πύλη του ΚΥΤ το βράδυ της Τετάρτης 8 Απριλίου. Ο δράστης παραμένει μέχρι στιγμής ασύλληπτος.

Παράλληλα, ζητούν και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι από τον καταυλισμό, το τελευταίο διάστημα λειτουργούν σε βάρος της ασφάλειας όσων διαμένουν εκεί.

Ο 16χρονος Αφγανός μαχαιρώθηκε πριν 2 βδομάδες από 20χρονο ομοεθνή του λίγο έξω από τη βόρεια πύλη του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόρια, σε έναν ελαιώνα στη λεγόμενη «ζούγκλα».

Ο 16χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Ήταν μέλος εξαμελούς οικογένειας Αφγανών που διαμένουν σε μια καλύβα έξω από τον κυρίως καταυλισμό του ΚΥΤ.

Ακολούθησαν άγριες συμπλοκές στις πτέρυγες των ανηλίκων. Κατά τη διάρκεια τους τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα εκ των ανηλίκων αιτούντων άσυλο οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το