Αθλητισμός

Είναι έτοιμοι για όλα στον Ολυμπιακό Βόλου – Η διοίκηση θα προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας

Στον Ολυμπιακό Βόλου πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου της Γ’ Εθνικής και την απευθείας άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ. Ωστόσο, δεν …χαλαρώνουν από τη στιγμή που παραμένει ανοιΚτό το θέμα της αναδιάρθρωσης. Η διοίκηση προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα και είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να προασπίσει τα συμφέροντα του συλλόγου.
Στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο όλα είναι στον… αέρα όσον αφορά τη μορφή που θα έχουν τα πρωταθλήματα τη νέα χρονιά. Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εμμένει στο σχέδιο αναδιάρθρωσης και δεν κάνει πίσω μόνο και μόνο για να μην τρωθεί το πολιτικό του γόητρο, παρά την κατάφωρη αδικία που θα υποστούν οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, αλλά και όσοι από τους δευτεραθλητές κερδίσουν άνοδο μέσω των αγώνων μπαράζ.

Αν η αναδιάρθρωση ισχύσει άμεσα τότε όσοι ανεβαίνουν από τη Γ’ Εθνική ουσιαστικά παραμένουν στο τρίτο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και χάνουν ότι κέρδισαν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Συν τοις άλλοις οι ομάδες της νέας Φούτμπολ Λιγκ θα έχουν οικονομικό πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει ακόμη κανάλι που να θέλει να καλύψει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Πρόβλεψη για τηλεοπτική κάλυψη υπάρχει μόνο για τη Σούπερ Λιγκ 2.
Σύμμαχος του υφυπουργού και η νυν διοίκηση της ΕΠΟ που μόνη της απεμπολεί το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, κάτι το οποίο ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» για οποιαδήποτε παρέμβαση στο μέλλον από τον εκάστοτε υφυπουργό, όπως συνέβαινε πριν από 30 και πλέον χρόνια.

Ωστόσο, ο κ. Βασιλειάδης ακόμη δεν έχει φέρει στη βουλή την επίμαχη τροπολογία και αυτό κάνει τις ομάδες να ελπίζουν ότι έστω και την ύστατη ώρα θα αλλάξει κάτι. Ο Ολυμπιακός και οι άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες έχουν συνταχθεί με την πρόταση της Νίκης, σύμφωνα με την οποία η δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2 θα πρέπει να πάει ένα χρόνο πίσω.
Η πρόταση αυτή προβλέπει για τη νέα σεζόν μία Φούτμπολ Λιγκ δύο ομίλων, ώστε τη σεζόν 2020-21 η τότε νεοσυσταθείσα Σούπερ Λιγκ 2 να έχει πραγματικά τις καλύτερες και εμπορικότερες ομάδες και όχι αυτές που μπορούν να συντηρηθούν μόνο με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, μέσω της ΕΡΤ.
Από εκεί και πέρα έχουν διαρρεύσει διάφορες φήμες που κάνουν λόγο για μερική υπαναχώρηση του υφυπουργού στο θέμα της ανόδου των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής, με την προκήρυξη αγώνων μπαράζ και την άνοδο μόλις δύο εξ αυτών στην Σούπερ Λιγκ 2. Φυσικά είναι φανερό πως αυτό συμβαίνει προκειμένου να διασπαστεί το μέτωπο των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Στον Ολυμπιακό παρακολουθούν τις εξελίξεις και είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Η διοίκηση είναι διατεθειμένη να προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας με κάθε τρόπο, μετέχοντας σε όλες τις συναντήσεις με άλλους συλλόγους και με βουλευτές, αφού οι τελευταίοι θα κληθούν να ψηφίσουν για την αναδιάρθρωση.
Εκείνο που φοβούνται όλες οι ομάδες της Γ’ Εθνικής είναι μην τυχόν ο κ. Βασιλειάδης θελήσει να αιφνιδιάσει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και φέρει την τροπολογία σε κάποιο άσχετο με τον αθλητισμό νομοσχέδιο.
Και αυτό διότι υπάρχουν αρκετοί βουλευτές -ακόμη και από το κυβερνών κόμμα- που αντιδρούν στην αναδιάρθρωση μια και πλήττονται οι σύλλογοι των εκλογικών τους περιφερειών. Γι’ αυτό και πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση διότι μία τροπολογία μπορεί να περάσει με απλή πλειοψηφία των παρόντων στη βουλή βουλευτών.
Αν η τροπολογία του κ. Βασιλειάδη περάσει με αυτόν τον τρόπο για τους φίλους των ομάδων που θα αδικηθούν δεν θα ευσταθεί ως δικαιολογία από τον οποιοδήποτε βουλευτή ότι αυτός δεν ψήφισε γιατί δεν ήταν παρών. Καλά τα λόγια, αλλά ο κόσμος θέλει πράξεις…

Share

Πρόσφατα άρθρα

Boeing: Έβαλαν κολλητική ταινία σε φτερό αεροπλάνου – Η καταγγελία επιβάτη

Περιστατικό στον αέρα προκάλεσε ανησυχία σε δύο επιβάτες που ταξίδευαν με Boeing και συνειδητοποίησαν ότι…

8 Φεβρουαρίου 2024

Επεισόδιο στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια Μαρκόπουλος – Βρεττός

Απίστευτη ένταση ξέσπασε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη μεταξύ…

8 Φεβρουαρίου 2024

Google: Τιμά Τα Φιλαράκια επαναφέροντας το κόλπο για τα 25 χρόνια από την πρεμιέρα

Το κολπάκι το οποίο επανέφερε η Google για «Τα Φιλαράκια» είναι απλό: Όπως πηγαίνει ο…

8 Φεβρουαρίου 2024

Δημοσκόπηση: Απώλειες για ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ – Πληγή η ακρίβεια, «όχι» στα απογευματινά χειρουργεία, «ναι» στους αγρότες

Παραμένει μπροστά η Νέα Δημοκρατία με 16 μονάδες προβάδισμα έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ, στη νέα δημοσκόπηση της…

8 Φεβρουαρίου 2024

Μπλόκα αγροτών σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα – Ποιοι δρόμοι έκλεισαν σε Μακεδονία και Έβρο

Σε ολιγόωρους αποκλεισμούς των δρόμων αλλά και της Εγνατίας οδού προχώρησαν σήμερα οι αγρότες των…

8 Φεβρουαρίου 2024

Ληστεία οχήματος στον Τύρναβο είχε διαπράξει o 48χρονος λίγες ώρες πριν την δολοφονία στα Εξάρχεια

Το όχημα ένας αλλοδαπού στον Τύρναβο είχε κλέψει χθες ο 48χρονος που συνελήφθη σήμερα το…

8 Φεβρουαρίου 2024