Τοπικά

Είκοσι κλοπές δικύκλων και αυτοκινήτων την εβδομάδα στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου

Μπαράζ κλοπών δίκυκλων και ΙΧ αυτοκινήτων το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Μαγνησία, προκαλεί προβληματισμό στις αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κατά μέσο όρο την εβδομάδα σημειώνονται 20 κλοπές κυρίως δίκυκλων, αλλά και ΙΧ αυτοκινήτων από διάφορα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.

Οι ιδιοκτήτες προσφεύγουν με μηνύσεις στην Αστυνομία και την Εισαγγελία, ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που τα βρίσκουν και ανακαλούν τις εγκλήσεις τους. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση Βολιώτισσας, που βρήκε το δίκυκλό της να το οδηγεί ένας νεαρός και του το ζήτησε. Εκείνος αντέδρασε, λέγοντας και πώς γνωρίζεις ότι είναι δικό σου, με την Βολιώτισσα να βγάζει από την τσάντα της το κλειδί της μηχανής και να το βάζει μπρος…
Επίσης χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με τους τέσσερις που κατηγορούνται για κλοπές δίκυκλων και οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν από την Ασφάλεια προχθές, ενώ θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας, εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας δέκα περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων, που διαπράχθηκαν στην πόλη του Βόλου.
Οι τέσσερις δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 13 Ιανουαρίου έως 6 Ιουλίου 2020 στο Βόλο, αφαίρεσαν συνολικά 9 δίκυκλα και στη συνέχεια προέβησαν στη διάλυσή τους, καθώς και στην απόξεση αριθμών πλαισίου και κινητήρα, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα ανταλλακτικά τους μέρη. Στην κατοχή δύο εκ των τεσσάρων δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ανταλλακτικών μερών δίκυκλων μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών (εξατμίσεις, ψαλίδια, ζάντες, σκελετοί, κινητήρες, σέλες, πιρούνια, κλειδιά κ.α.), τα οποία όπως εξακριβώθηκε, αποτελούν τμήματα των αφαιρεθέντων δίκυκλων, άδεια ικανότητας οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας μοτοσικλέτας, καθώς και ασφαλιστήρια συμβόλαια δίκυκλων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους. Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ένας από τους προαναφερόμενους δράστες μαζί με άλλα δύο άτομα, την 2-3 Ιουλίου 2020 στο Βόλο αφαίρεσαν δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο.
Σημειώνεται ότι τρεις από τους δράστες είχαν συλληφθεί την 6 Ιουλίου 2020 στο Βόλο για κλοπή δύο εκ των ανωτέρω δίκυκλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το