Τοπικά

Εικονική ξενάγηση στον κόσμο του διαστήματος για μαθητές του 9ου Γυμνασίου Βόλου

Στον νέο μαγικό κόσμο του διαστήματος είχαν τη χαρά να «ταξιδέψουν» οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 9ου Γυμνασίου Βόλου μετά από την εικονική τους ξενάγηση στην έκθεση «Ανέβα στο Διάστημα» η οποία πραγματοποιήθηκε την τελευταία μέρα που έληξαν τα μαθήματα για τις διακοπές.
Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές που μυήθηκαν στις νέες συνθήκες που θα φέρει το μέλλον στη ζωή τους.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Νίκη Χατζηκυριάκου δήλωσε πως «η Γ’ τάξη του σχολείου μας μετά τη γιορτή των Χριστουγέννων μαζί με τους καθηγητές τους είχαμε τη χαρά και την τιμή να ξεναγηθούμε εικονικά στην έκθεση «Ανέβα στο διάστημα» που έχει δημιουργηθεί στον εικονικό χώρο SECOND LIFE.

Στόχος της έκθεσης ήταν η γνωριμία των μαθητών με το διάστημα και την προσφορά της διαστημικής επιστήμης στην ανθρωπότητα. Συζητήσαμε για το πώς εξελίσσονται οι εφαρμογές, όπως κινητά τηλέφωνα, το GPS, ρακέτες του τένις, μέχρι τα σακουλάκια των τσιπς και τον τρόπο που πακετάρονται, ώστε να μη σπάνε. Ακόμη ενημερώθηκαν για την προσεδάφιση μιας σεληνακάτου, καθώς και για τις μοναδικές διαστημικές αποστολές Voyager και Cassini».
Η ίδια πρόσθεσε πως «αφού ολοκληρώθηκε η ξενάγηση ζητήθηκε από τους μαθητές μας να φτιάξουν τα δικά τους εξώφυλλα για ένα επιστημονικό περιοδικό με θέμα το διάστημα και να μπουν οι δημιουργίες τους στην έκθεση. Μέσα από το διαδίκτυο μαζί με όλους τους μαθητές μας και καθηγητές ξεναγηθήκαμε στην έκθεση συζητώντας ταυτόχρονα με τα παιδιά. Υπήρχε καταιγισμός ερωτήσεων από τους μικρούς μαθητές μας.

Μιλήσαμε για τις αποστολές Voyager 1 και 2, τις πιο απομακρυσμένες ανθρώπινες συσκευές, που ταξιδεύουν και στέλνουν ακόμα δεδομένα στη Γη, τον Χρυσό Δίσκο του Voyager που είναι μήνυμα προς άλλους πολιτισμούς ή μελλοντικούς ανθρώπους ή εξωγήινους. Ακόμη μιλήσαμε για μελλοντικά επαγγέλματα σχετικά με το διάστημα».
Όπως ανακοινώθηκε από το Γυμνάσιο, «την ξενάγηση οργάνωσαν ο κ. Σοφοκλής Σωτηρίου, Φυσικός, δρ. στην Αστροφυσική και στη διδακτική των Φυσικών Επιστημών, υπεύθυνος του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής μαζί με τον κ. Άγγελο Λαζούδη πολύτιμο συνεργάτη του, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας, ενώ μαζί μας ήταν ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κ. Σεραφείμ Σπανός και τους ευχαριστούμε όλους πολύ».

«Τη διαδικτυακή ξενάγηση παρακολούθησαν εκτός από μαθητές και πολλοί καθηγητές. Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές μας που παρακολουθούσαν με πολύ ενδιαφέρον και συμμετείχαν στη συζήτηση, αλλά και για μας τους καθηγητές ήταν κάτι το μοναδικό. Νέες προκλήσεις για τους μικρούς μας μαθητές που σε λίγο θα ανοίξουν τα φτερά τους και προσπαθούμε να τους γεμίσουμε με γνώση για το μέλλον» κατέληξε η κ. Χατζηκυριάκου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το