Τοπικά

Εικόνες εγκατάλειψης στο νεκροταφείο Πτελεού – Οστά σε κοινή θέα, σπασμένα μνήματα και θεριεμένα χόρτα

Οστά σε κοινή θέα, σπασμένα μνήματα, θεριεμένα χόρτα και ακαθάριστοι χώροι, καθώς και ένα οστεοφυλάκιο με σπασμένη πόρτα, συνθέτουν το απαράδεκτο σκηνικό στο Νεκροταφείο Πτελεού. Οι κάτοικοι του χωριού διαμαρτύρονται για την προαναφερόμενη απαράδεκτη εικόνα και ζητούν από τους αρμόδιους στον Δήμο Αλμυρού να παρέμβουν άμεσα και να αποκαταστήσουν τα προβλήματα όπως αρμόζει σε έναν τέτοιο χώρο.

Η κατάσταση στο Νεκροταφείο Πτελεού σύμφωνα με δημότες παρουσιάζει αυτή την εικόνα μήνες τώρα, ωστόσο κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για τη δρομολόγηση παρεμβάσεων, ώστε να αλλάξει η εικόνα του προς το καλύτερο. Όπως προαναφέρθηκε, σε αρκετές περιπτώσεις οστά νεκρών βρίσκονται σε κοινή θέα από τα μνήματα, ενώ οι περισσότεροι χώροι είναι απεριποίητοι και τα χόρτα έχουν φτάσει το ένα μέτρο ύψος.

Στο θέμα αναφέρεται με καταγγελία του και ο νεοεκλογείς τοπικός σύμβουλος κ. Θαν. Μάκρας, ο οποίος τονίζει χαρακτηριστικά πως «με τις ψυχές των συντοπιτών μας δεν παίζουν». Στη σχετική ανακοίνωση-καταγγελία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί καιρό τώρα στο Νεκροταφείο μας, τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές, θέλω να αναδείξω το θέμα, ώστε να μην πουν ότι προσπάθησα να το κάνω νωρίτερα για να καπηλευτώ την ψήφο των συνδημοτών μου. Προσδοκώ στη βοήθεια και τη στήριξή τους για να δοθεί άμεσα λύση. Θα ζητήσω και εγγράφως το καταστατικό λειτουργίας που πρέπει να έχει ο κάθε Δήμος, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις για αυτή την κατάσταση που επικρατεί και να καταλογιστούν οι όποιες ευθύνες, εάν και εφόσον υπάρχουν. Όταν δεν υποκλίνεσαι στους νεκρούς σου, είσαι ανάξιος για τους ζωντανούς…» καταλήγει στην ανακοίνωση-καταγγελία του.
Να αναφερθεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν, υπήρξαν και πάλι διαμαρτυρίες για την απαράδεκτη εικόνα που επικρατεί στο Νεκροταφείο Πτελεού, με συγγενείς ταφέντων να επισημαίνουν πως «θα πρέπει η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει σε καθαρισμό του χώρου και αποκατάσταση των ζημιών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το