Τοπικά

Εικόνα εγκατάλειψης στον Ξηρόκαμπο της Ν. Ιωνίας- Υπερχείλιση λυμάτων στους κοινόχρηστους χώρους

Τραγική είναι η εικόνα της εγκατάλειψης της συνοικίας των Εργατικών Πολυκατοικιών στον Ξηρόκαμπο της Ν. Ιωνίας Βόλου από τη δημοτική αρχή Βόλου, σύμφωνα με καταγγελίες της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης . Οι κάτοικοι αναγκάζονται να ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Το σκηνικό της άσχημης κατάστασης που επικρατεί συνθέτουν οι εγκαταλελειμμένοι κοινόχρηστοι χώροι και χώροι πρασίνου, η συσσώρευση απορριμμάτων, η έλλειψη συντήρησης των κοινόχρηστων υποδομών, οι σωροί κλαδιών, τα καταστραμμένα φρεάτια και τα σπασμένα ρολόγια της ΔΕΥΑΜΒ που διαρρέουν και το θέμα θα ανοίξει με επερώτηση που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την παράταξη, σημαντικό πρόβλημα αποτελούν οι κεντρικές αποχετεύσεις με τις οποίες συνδέονται οι πολυκατοικίες και διαπερνούν τους κοινόχρηστους χώρους. Οι διαρροές, τα ανοιχτά φρεάτια και σε πολλές περιπτώσεις η υπερχείλιση λυμάτων συνιστούν υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους της συνοικίας.

Στις επανειλημμένες εκκλήσεις των κατοίκων προς τη ΔΕΥΑΜΒ για συντήρηση και επισκευή των εγκαταστάσεων αποχέτευσης, η υπηρεσία αρνείται οποιαδήποτε παρέμβαση, ισχυριζόμενη ότι δήθεν δεν ανήκουν στο δίκτυό της και στην ευθύνη της, αναγκάζοντας ταυτόχρονα τους κατοίκους να πληρώνουν από τη τσέπη τους πολλά χρήματα για την απόφραξή τους.

Ερωτάται η δημοτική αρχή:

  • Τι μέτρα θα πάρει για τη συντήρηση των υποδομών και του πρασίνου στους κοινόχρηστους χώρους της συνοικίας του Ξηρόκαμπου;
  • Τι θα κάνει για την ανακατασκευή και τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης και του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης, που διέρχεται στους κοινόχρηστους χώρους ανάμεσα από τα κτιριακά συγκροτήματα των εργατικών πολυκατοικιών;
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το