Τοπικά

Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης διεκδικεί ο Δήμος Σκιάθου

Ο Δήμος Σκιάθου με έγγραφο αίτημα που υπέβαλε προς την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ζητεί την ίδρυση Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στη Σκιάθο. Το ΕΕΕΚ είναι ένα Επαγγελματικό Σχολείο που απευθύνεται σε ΑΜΕΑ μετά την αποφοίτηση από το Ειδικό Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η φοίτηση διαρκεί από 5 έως 8 χρόνια, και παρέχει κοινωνικές δεξιότητες, δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης και προεπαγγελματικές- επαγγελματικές δεξιότητες.
Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη εκπαιδευτική δομή ειδικής αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Σκιάθο, με αποτέλεσμα οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου να μένουν μετέωροι. Η ίδρυση ΕΕΕΕΚ εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την εκπαιδευτική διαδικασία και θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτούν, εκτός των γενικών – ακαδημαϊκών γνώσεων, και πιστοποιητικό επαγγελματικής κατάρτισης επιπέδου 1.
«Η ίδρυση Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης είναι ιδιαίτερα σημαντική για το τόπο μας και ειδικά για την εκπαιδευτική κοινότητα. Ο Δήμος, δίνοντας προτεραιότητα στην εκπαίδευση, θα σταθεί με κάθε τρόπο αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, όπως και σε κάθε άλλη προσπάθεια που αφορά στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών στην εκπαίδευση του τόπου μας. Σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Σχολείων και τις σχολικές επιτροπές εντείνουμε κάθε ενέργεια για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο Δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το