Ελλάδα

Ειδικό δικαστήριο: Απορρίφθηκε το αίτημα Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για ζωντανή μετάδοση της δίκης

Οι δικαστές του ειδικού δικαστηρίου απέρριψαν το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη να μεταδοθεί ζωντανά η διαδικασία.
Το Ειδικό Δικαστήριο κατά πλειοψηφία (8-5) απέρριψε το αίτημα με το σκεπτικό ότι «το κατηγορητήριο είναι περιορισμένο σε συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις που δε συνδέονται με την μεγάλη υπόθεση οπότε δεν υφίσταται ουσιώδες δημόσιο συμφέρον».

Μεταξύ των πέντε δικαστών που μειοψήφισαν ήταν και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου η οποία ψήφισε υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης.

Η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή, ωστόσο, νωρίτερα είχε προτείνει να γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα της υπεράσπισης. «Δεν βρίσκω λόγο για τον οποίο να μην συναινέσω» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως «δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει την πολιτική ζωή , την κοινωνία και τη δικαιοσύνη» συμπληρώνοντας πως η υπόθεση περικλείει ένα ουσιώδες δημόσιο συμφέρον». «Θαρραλέα, γενναία και ορθή» χαρακτήρισε η υπεράσπιση την εισαγγελική πρόταση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το