Τοπικά

Είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών στους πρόσφυγες της Άλλης Μεριάς

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας πραγματοποίησε την Πέμπτη 30 Ιουλίου δεύτερη επίσκεψη στους πρόσφυγες της Άλλης Μεριάς, για να παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε από την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου ( πάνες, είδη καθαριότητας, γραφική ύλη και τσάντες, παπούτσια, καλάθια για μωρά, καροτσάκια , παρκοκρέββατο κ.α.). Μπόρεσε έτσι να δώσει μια μικρή βοήθεια στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου ξεναγήθηκαν στους χώρους διαβίωσης των προσφύγων , συζήτησαν μαζί τους και τους γνώρισαν καλύτερα, καλωσόρισαν τα μωρά που ήρθαν στη ζωή τον τελευταίο καιρό, αποχαιρέτησαν μια οικογένεια που θα φύγει σε λίγες μέρες για την Πάτρα για μόνιμη διαμονή και άκουσαν τα ιδιαίτερα προβλήματα του καθενός.
Στη συνέχεια τα μέλη του συλλόγου, με τη βοήθεια διερμηνέα, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους, τους διαβεβαίωσαν ότι ο σύλλογος θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους  και πως δε θα πάψει ποτέ να διεκδικεί το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση και όλων σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, το δικαίωμά τους να ενταχθούν στην κοινωνία σε όσους αποφασίσουν να μείνουν εδώ και το δικαίωμα επίσης να μπορούν να φύγουν σε όσους το επιθυμούν χωρίς κανένα εμπόδιο.
Επίσης τους δήλωσαν ότι καταλαβαίνουν απόλυτα τη θέση τους και κατανόμασαν τους υπεύθυνους που δημιουργούν την φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά.

“Στην ίδια θέση μ’ αυτούς θα μπορούσαμε να βρεθούμε κι εμείς και δεν ξέρουμε ποτέ τι μπορεί να μας επιφυλάσσει το μέλλον.
Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες και τις μητέρες, πρόσφυγες και μετανάστριες. Η αλληλεγγύη μας είναι και θα είναι αμέριστη, έμπρακτη, σταθερή και διαρκής. Πέρα από τα προσωρινά μέτρα ανακούφισης, το βλέμμα και οι αγώνες μας στρέφονται σ’ ένα μέλλον χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και καταπίεση” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Σύλλογος και ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες μας για την βοήθειά τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το