Τοπικά

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τον σεισμό συγκεντρώνουν οι αγροτικοί σύλλογοι της Μαγνησίας

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και οι αγροτικοί σύλλογοι μέλη της στέκονται στο πλευρό των σεισμοπαθών πολιτών των νόμων Λάρισας και Τρικάλων και εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες όπως:
Εμφιαλωμένα νερά, γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, μάσκες, αντισηπτικά, γενικότερα είδη ατομικής υγιεινής.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων αναφέρει:

“Ενισχύουμε τη προσπάθεια για παροχή βοήθειας στους πληγέντες της περιοχής, τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ολική ή μερική κατάρρευση και διαβιούν προσωρινά σε ανοικτούς χώρους και προσωρινά καταλύματα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Αλμυρός 6976315548 Ζαγορά 6986691325

Διεκδικούμε:
Να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης των πληγέντων.
Άμεσα να γίνει προγραμματισμός για τη διάθεση προσωρινών κατοικιών.
Να αξιοποιηθούν και να διατεθούν χώροι όπως ξενοδοχεία στην περιοχή.
Να προχωρήσουν άμεσα οι έλεγχοι όλων των κτιρίων, με διάθεση του απαραίτητου προσωπικού.
Να ελεγχθούν όλα τα σχολεία της περιοχής και άλλες δημόσιες δομές.
Να ανασταλούν όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και οφειλές για τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες, να διαγραφούν χρέη και χαράτσια που δημιουργούνται αυτή την περίοδο.

Να διασφαλιστεί ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του, να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
Να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές και το κόστος ανοικοδόμησης των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων που έχουν πληγεί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς να αποκλειστεί κανείς από τους πληγέντες, λόγω γραφειοκρατικών και νομικών ερμηνειών.
Να μην επιβαρυνθούν οι πληγέντες με δάνεια και να δοθεί η δυνατότητα άτοκων δανείων επιπλέον σε όσους χρειαστούν.
Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα της Μαγνησίας στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι αν νομίζει με την εντεινόμενη καταστολή θα επιβάλει σιγή νεκροταφείου για να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική της είναι βαθιά γελασμένη.
Ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν!
Δεν έχει καμία σχέση η καταστολή και το κρέσεντο βίας απέναντι σε εργάτες , φοιτητές ,στις γειτονιές με την προστασία της υγείας.
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού διεκδικώντας ενισχύση του δημοσίου συστήματος υγείας ,επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς καμία αποζημίωση, επιτάχυνση των εμβολιασμών με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το