Αθλητισμός

Είδε τις αδυναμίες με Καλαμάτα ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου ηττήθηκε με 3-1 από την Καλαμάτα εκτός έδρας, σε φιλικό παιχνίδι, ωστόσο, η ομάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει να δεχθεί τρία τέρματα, ενώ από την άλλη πλευρά, στο πρώτο ημίχρονο άξιζε τουλάχιστον δύο γκολ, βάσει των ευκαιριών που είχε και της απόδοσης γενικά της ομάδας, μετά τα πρώτα 25 λεπτά.
Ο Γιώργος Βαζάκας είδε την ομάδα του να προσπαθεί να αναπτυχθεί σωστά επιθετικά, με τους αξιόλογους και γρήγορους μεσοεπιθετικούς που διαθέτει, ενώ διαπίστωσε και ορισμένες αδυναμίες, που έχουν να κάνουν με την ανασταλτική λειτουργία.
Στο φιλικό με την ΑΕΛ την περασμένη Τετάρτη στο Αλκαζάρ, ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να κρατήσει μακριά από την περιοχή του τους παίκτες της Λάρισας, να μην κινδυνέψει ιδιαίτερα και σημειώνοντας τρία γκολ να φύγει με το νικηφόρο αποτέλεσμα (3-1).
Στη φιλική αναμέτρηση με την Καλαμάτα οι “ερυθρόλευκοι” δεν απέφυγαν τα λάθη, κυρίως στο πρώτο 20λεπτο, όπου η πίεση των γηπεδούχων ήταν αισθητή, δυσκολεύοντας τους παίκτες του Γιώργου Βαζάκα να κυκλοφορήσουν την μπάλα.
Αποτέλεσμα η Μαύρη Θύελλα να σημειώσει δύο γκολ (το ένα αυτογκόλ), αν και ο Ολυμπιακός στο 1’ και στο 17’ με τον Φίλιπ Χάσεκ έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει.
Σε σχέση με το φιλικό παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΛ, ο Γιώργος Βαζάκας πραγματοποίησε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα. Ο Βούγιοβιτς αγωνίστηκε αντί του Ξενοδόχοβ, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και ο Ντουάρτε έπαιξε στη θέση του Ντιαμπί. Όσον αφορά τη διάταξη, στο πρώτο ημίχρονο οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν 4-2-3-1, ενώ με την έναρξη του β’ μέρους, όπως και στο φιλικό με την ΑΕΛ, η τεχνική ηγεσία διαφοροποίησε το σχήμα σε 3-5-1-1, με τον Ασλανίδη να παίζει τρίτος στόπερ μαζί με τους Φιλίποβιτς και Μαρκοπουλιώτη.
Ντεμπούτο με την φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ο νεοαποκτηθείς Κώστας Χατζηπιρπιρίδης περνώντας στη θέση του Κουντουριώτη στο 67’. Ο τελευταίος ήταν πολύ καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε, ενώ ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού με εξαιρετικό σουτ μέσα από την περιοχή, εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή μπαλιά του Μπάτροβιτς.
Συνολικά ο Γιώργος Βαζάκας πραγματοποίησε σταδιακά στο δεύτερο ημίχρονο πέντε αλλαγές κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να μην έχει την ίδια φρεσκάδα στο β’ μέρος, σε σχέση με την Καλαμάτα, όπου ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε τις διπλάσιες αλλαγές (δέκα).
Άλλαξε όλους τους μεσοεπιθετικούς παίκτες, μαζί και τον Ντουάρτε, στη θέση του οποίου πέρασε ο Σαλίμ Ντιαμπί, ενώ διατήρησε σε όλο το 90λεπτο τους παίκτες της άμυνας, συν τον τερματοφύλακα.
Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως η Καλαμάτα βρίσκεται πιο μπροστά σε προετοιμασία από τον Ολυμπιακό Βόλου, με ότι αυτό συνεπάγεται αγωνιστικά.
Στο δεύτερο ημίχρονο είναι λογικό να βγει η κούραση κι αυτό συνετέλεσε στο να μην μπορέσει η ομάδα να είναι το ίδιο απειλητική, όπως στο πρώτο μέρος. Αμυντικά οι “ερυθρολευκοι” με εξαίρεση τη φάση του 62ου λεπτού, όπου η Καλαμάτα πέτυχε το 3-1, δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα.
Η τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» κρατά τα θετικά στοιχεία που παρουσίασε η ομάδα στο παιχνίδι, έχει εντοπίσει τις αδυναμίες και πάνω σε αυτές θα δουλέψει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη στις υποχρεώσεις της.
Επόμενο προγραμματισμένο φιλικό είναι αυτό με Λεβαδειακό, το οποίο θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί η έδρα της φιλικής αναμέτρησης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΥΠΑΑΤ: Πρόστιμα 130.000 ευρώ σε 12 επιχειρήσεις μετά από ελέγχους σε γαλακτοκομικά και προϊόντα ΠΟΠ

Συνεχίζονται και εντατικοποιούνται οι σαρωτικοί έλεγχοι σε σημεία λιανικής και στα σούπερ μάρκετ αλλά και…

5 Μαρτίου 2024

Έτσι γεννιούνται οι πλανήτες – Απόκοσμες εικόνες 1.600 έτη φωτός από τη Γη

Σε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες που έγιναν ποτέ για δίσκους που σχηματίζουν πλανήτες, μια…

5 Μαρτίου 2024

«Αναφορά έλλειψης Φαρμάκου»: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΕΟΦ για πολίτες κι επαγγελματίες υγείας

Να γνωστοποιήσουν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) περιορισμένη διαθεσιμότητα φαρμακευτικών σκευασμάτων, καλεί η διοίκηση του…

5 Μαρτίου 2024

Άργος: Συγκλονίζει η 32χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της

Συγκλονίζουν τα όσα βίωνε η 32χρονη γυναίκα στα χέρια του συζύγου της στο Άργος. Όπως…

5 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: «Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε» – Πώς αντιδρά στην έρευνα και τι λέει η ΝΔ

Καλωσορίζει την εισαγγελική έρευνα για το πόθεν έσχες του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης,…

5 Μαρτίου 2024

Ανακάλυψε δεινόσαυρο 70 εκατομμυρίων ετών και το κράτησε μυστικό για δύο χρόνια

Μια απίστευτη ανακάλυψη έκανε ένας άνδρας από τη Γαλλία την ώρα που έκανε βόλτα του…

5 Μαρτίου 2024