Αθλητισμός

Είχε το ταλέντο του αθλητή μέσα του – Ο Γιάννης Παπαγεωργίου ξεχώριζε με την παρουσία του

Ένας καλός άνθρωπος και φίλος ο γιατρός Γιάννης Παπαγεωργίου έφυγε για πάντα από κοντά μας και πέταξε στη γειτονιά των αγγέλων. Ήταν από τα νεανικά του χρόνια γεννημένος αθλητής ο Γιάννης.
Από την εφηβική του ηλικία έπαιζε στη θέση του τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό Βόλου. Είχε το ταλέντο του αθλητή μέσα του.
Αφορμή για την επιστολή αυτή μού έδωσαν οι μαθητικές μου αναμνήσεις από το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Βόλου της δεκαετίας (1950-1960).
Ήταν Μάιος του έτους 1957. Κάθε χρόνο τα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης συμμετείχαν ανταγωνιστικά σε αγώνες κλασικού αθλητισμού και μπάσκετ. Το Γυμνάσιό μας είχε την τύχη να έχει στο δυναμικό του δύο ικανούς και άξιους γυμναστές.
Ήταν οι αείμνηστοι Παύλος Κουντούρης και Τάσος Ζαχαρόπουλος. Έκαναν καλή δουλειά και οι δύο ανακαλύπτοντας ταλέντα αθλητών μέσα από τη Μέση Εκπαίδευση, που υπηρετούσαν. Μεθοδικοί και εργασιομανείς, καθώς ήταν στη δουλειά τους, παράτασσαν κάθε χρόνο νέους αθλητές στον κλασικό αθλητισμό και στην ομάδα μπάσκετ στο Γυμνάσιό μας και είχαν ως αποτέλεσμα το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων να έχει κάθε χρόνο τα πρωτεία στο Νομό.
Μεγάλο βάρος έδωσαν στην ομάδα μπάσκετ, όπου έπρεπε να επικρατήσουμε μεταξύ των Γυμνασίων και στη συνέχεια στην κατάκτηση του τροπαίου του
Θεσσαλικού Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Μέσης Εκπαίδευσης.
Καλαθοσφαιριστές υπήρχαν, αφού έπαιζαν στις βολιώτικες ομάδες. Έτσι με ταχείς ρυθμούς συγκροτήθηκε η σύνθεση της ομάδας του Β’ Γυμνασίου Αρρένων Βόλου, που την αποτελούσαν οι: Γιάννης Παπαγεωργίου (αρχηγός), Νίκος Βέργος, Άρης Γαλούκας, Βαγγέλης Τζάβελλος, Αποστόλης Λεώνης. Μια πεντάδα που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις ομάδες, που έπαιζαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Με τον Γιάννη Παπαγεωργίου ηγήτορα και «ψυχάρα» της ομάδας σαρώσαμε το Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Βόλου, με τον γυμναστή του, Δημήτρη Γούλα, να δακρύζει για την ήττα. Στη συνέχεια, αφού νικήσαμε στο Βελεστίνο και στον Αλμυρό, δώσαμε αγώνες με τις πρωταθλήτριες των Γυμνασίων των πόλεων Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, για να κατακτήσουμε τελικά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Θεσσαλίας των Γυμνασίων Μέσης Εκπαίδευσης. Νίκες και συγχαρητήρια από παντού, για να έρθει στο τέλος η δικαίωση.
Αλησμόνητε φίλε Γιάννη… Υπήρξες μαχητής και παλικάρι σε όλα τα στάδια
της ζωής σου. Με αξιοπρέπεια και ήθος αντιμετώπιζες όλα τα προβλήματα που
ανέκυπταν. Καλό σου «ταξίδι» και καλό Παράδεισο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΑΜΗΔΑΣ .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το