Τοπικά

Είχαν “ρημάξει” διαμερίσματα στο κέντρο της Λάρισας αποκομίζοντας λεία 214.200 € και 19.000 δολαρίων Η.Π.Α.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνολικά 13 περιπτώσεις κλοπής από σπίτια  στο κέντρο της Λάρισας και περιμετρικά αυτού, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ανδρών και 1 αγνώστου, μέχρι στιγμής, συνεργού τους, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, κατά το χρονικό διάστημα από 16-05-2020 έως 26-08-2020, καθώς και στις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, οι δράστες μεσημβρινές και απογευματινές ώρες εντόπιζαν και κατόπτευαν κεντρικές πολυκατοικίες, στις οποίες μετέβαιναν με 2 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, διαρρηγνύοντας ως επί το πλείστον διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου κυρίως βραδινές προς πρώτες πρωινές ώρες, όταν απουσίαζαν οι ένοικοι.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπής, 11 τετελεσμένες και 2 απόπειρες, ενώ οι δράστες αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 214.200 ευρώ και 19.000δολαρίων Η.Π.Α., καθώς και πλήθος κοσμημάτων, τιμαλφών, φο μπιζού κ.α.

Γίνεται μνεία ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 21-06-2021 στο κέντρο της Λάρισας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν από τους δύο ταυτοποιημένους δράστες μαζί με ένα ακόμη άγνωστο άτομο, οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο τράπηκαν σε φυγή, πετώντας 1 ζευγάρι κάλτσες και 1 ζευγάρι γάντια, ωστόσο ο ταυτοποιηθείς δράστης εντοπίστηκε λίγο αργότερα και συνελήφθη για το αδίκημα της απείθειας.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ερευνάται τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το