Κόσμος

Αίγυπτος: Τηλεπαρουσιάστριες σε διαθεσιμότητα λόγω… βάρους

newego_LARGE_t_1101_54756291_type13145

Οκτώ από τις γυναίκες τηλεπαρουσιάστριες που έχει στο επιτελείο της αποφάσισε να απομακρύνει η δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου απαιτώντας να κάνουν δίαιτα, μία κίνηση που έχει προκαλέσει οργή στις οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών στη χώρα.

Όπως αναφέρουν αιγυπτιακά μέσα και αναμεταδίδει το BBC, η κρατική τηλεόραση της χώρας (ERTU) έδωσε διορία ενός μήνα στις εργαζόμενες να χάσουν κιλά ώστε να επανέλθουν στον τηλεοπτικό «αέρα» με την «κατάλληλη εμφάνιση».
Σημειώνεται πως τη διευθυντική θέση της ERTU κατέχει μια γυναίκα, η Safaa Hegazy, πρώην τηλεπαρουσιάστρια στο κανάλι.
Η απόφαση, όπως είναι εύλογο, προκάλεσε αντιδράσεις. Η Khadija Khattab, οικοδέσποινα στο κανάλι 2 και μια από τις αποπεμφθείσες κάλεσε σε συνέντευξή της το τηλεοπτικό κοινό να δει τις τελευταίες της τηλεοπτικές εμφανίσεις και να κρίνει το ίδιο αν είναι πραγματικά «χονδρή» και αν η απόφαση ήταν δίκαιη. Μία άλλη δήλωσε πως η κατάσταση θα έπρεπε να διευθετηθεί εσωτερικά καθώς έχει αναστατώσει τις οικογένειες των εμπλεκομένων.
Όμως και οι οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών αντέδρασαν έντονα κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική απόφαση και πράξη βίας κατά των γυναικών.
Παρά τις αντιδράσεις, πηγές της κρατικής τηλεόρασης δήλωσαν σε ενημερωτικό σταθμό ότι οι ιθύνοντες δεν πρόκειται να υποχωρήσουν, διευκρινίζοντας πάντως ότι οι οχτώ γυναίκες θα πληρωθούν κανονικά στο διάστημα της απουσίας τους.
Πηγή: BBC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το