Αθλητισμός

Έγραψε ιστορία ο ΟΕΑ/ΝΑΒ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας (photos)

Έγραψε ιστορία στην κωπηλασία ο ΟΕΑ/ΝΑΒ, αφού για πρώτη φορά αναδείχθηκε πολυνίκης σύλλογος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τέσσερα μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ χθες και δύο οι κωπηλάτες του ΝΟΒΑ.

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Β’ Φάσης του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας που αφορούσε στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων και ΑμεΑ στη λίμνη της Καστοριάς με την οποία έπεσε η αυλαία και της φετινής κορυφαίας διοργάνωσης.
Ο βολιώτικος σύλλογος αναδείχθηκε πολυνίκης με πέντε μετάλλια (2 χρυσά , 2 ασημένια ,1 χάλκινο) ενώ πήρε την πρώτη θέση και στη βαθμολογία της συγκεκριμένης φάσης συγκεντρώνοντας 64 βαθμούς.
Μετά το τέλος και της Β’ Φάσης ο ΟΕΑ/ΝΑΒ πέτυχε μια μοναδική διάκριση, αφού αναδείχθηκε συνολικά πολυνίκης του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κατακτώντας την 1η θέση στον συγκεντρωτικό πίνακα των μεταλλίων με 19 μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες εκ των οποίων 11 χρυσά 4 ασημένια και 4 χάλκινα. Δεύτερος ήταν ο ΝΟ Ιωαννίνων με 22 μετάλλια εκ των οποίων 10 χρυσά 10 ασημένια και 2 χάλκινα.
Η ομάδα του ΝΟΙ ωστόσο είναι και η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας αφού οι αθλητές των Ιωαννίνων κατάφεραν να συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς από όλα τα σωματεία της χώρας φτάνοντας τους 330 ενώ δεύτερος ήταν ο ΝΟ Θεσσαλονίκης με 322,5 και τρίτος ο ΟΕΑ-ΝΑΒ με 252,5. Εδώ όμως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι δύο πρώτοι όμιλοι «κατέβασαν» περισσότερους αθλητές και γι’ αυτό ξεπέρασαν τον βολιώτικο όμιλο. Όσον αφορά τον ΝΟΒΑ, κατέλαβε την 5η θέση στον πίνακα μεταλλίων και την 7η στη γενική κατάταξη.
Κατά τη 2η και τελευταία μέρα της Β’ Φάσης του 83ου Πανελληνίου πρωταθλήματος στη Καστοριά πραγματοποιήθηκαν επτά τελικοί στις κατηγορίες παίδων-κορασίδων παρουσία εκατοντάδων φίλων του αθλήματος και χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με τα καιρικά φαινόμενα. Αναλυτικά οι θέσεις που κατέλαβαν χθες οι Βολιώτες αθλητές υπό τις οδηγίες του Σίμου Σάμιου για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ και του Γιώργου Κουρκούμπα για τον ΝΟΒΑ ήταν οι ακόλουθες:

 

Η τετράκωπος με πηδαλιούχο του ΟΕΑ/ΝΑΒ με τους (αριστερά από δεξιά) Ζακί, Ναούμ, Γ. Αγαπητό, Π. Αγαπητό και Ψαρά

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ
Πρωταθλητές Ελλάδας στη δίκωπο χωρίς πηδαλιούχο αναδείχθηκαν οι Δημήτρης Ζωγράφος και Γιάννης Καπουρτίδης.

Ζωγράφος (αριστερά) και Καπουρτίδης πανηγυρίζουν τον τίτλο

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το τετραπλό σκιφ με τις Αναστασία Καλανδαρίδη, Αποστολία Σαμίου, Ελένη Βαρελοπούλου, Αγγελική Αραμπατζή.
Ένα σκαλοπάτι χαμηλότερα (δεύτερο) βρέθηκε η τετράκωπος με πηδαλιούχο παίδων, την οποία απάρτιζαν οι Παύλος Ναούμ, Κωνσταντίνος Ψαράς, Γιάννης Αγαπητός, Παναγιώτης Αγαπητός, Ραφαήλ Ζακί (πηδαλιούχος).
«Χάλκινος» ήταν στο σκιφ παίδων ο Βασίλης Μπαρούτας.

Ο Μπαρούτας εν δράσει στο σκιφ παίδων

Το διπλό σκιφ κορασίδων με τις Κατερίνα Γκριτζάλη και Ανδρονίκη Ευθυμιοπούλου κατέλαβε την 4η θέση.
Επίσης οι Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Διαμαντάκος, Χρήστος Γιάνναρος και Αντώνης Αντωνιάδης πρώτευσαν στον μικρό τελικό του τετραπλού σκιφ παίδων (7η θέση).

Ο ΝΟΒΑ
Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο κορασίδων με τις Ελένη Παπανικολοπούλου, Κατερίνα Μπρουσοβάνα, Κλαίρη Τσιτσιγιάννη, Γεωργία Ζούζουλα.
Επίσης το αργυρό μετάλλιο κέρδισε η Ισμήνη Νόνη στο σκιφ κορασίδων.

Η τετράκωπος του ΝΟΒΑ που κέρδισε τον πανελλήνιο τίτλο

 

Η Νόνη του ΝΟΒΑ (αριστερά) πριν την απονομή στο σκιφ

Στην 5η θέση τερμάτισε το διπλό σκιφ παίδων με τους Ιάσονα Νάνο και Απόστολο Γιαλαμά.
Τέλος, 8οι ήταν οι Αλέξανδρος Μπρουσοβάνας, Κωνσταντίνος Μπρουσοβάνας, Πασχάλης Ζαμουρίδης και Νίκος Χατζόπουλος στο τετραπλό σκφ παίδων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Fake news

Υπάρχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φήμη ότι ανακοινώθηκε πρόγραμμα εγκατάστασης Παλαιστινίων προσφύγων στα Αντικύθηρα. Αφορά…

26 Νοεμβρίου 2023

Σάτιρα

Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης εμπόλεμης κατάστασης στη Γάζα, τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο…

26 Νοεμβρίου 2023

Τεχνητή νοημοσύνη

Το 84% των εργοδοτών χρησιμοποιεί σήμερα ή πρόκειται να χρησιμοποιήσει μέχρι το τέλος του επόμενου…

26 Νοεμβρίου 2023

Συγκλονίζει η καταγγελία γυναίκας: «Με βίασε καθηγητής πανεπιστημίου στα 19 μου – Τον εκλιπαρούσα ότι είναι η πρώτη μου φορά»

Για τον βιασμό που υπέστη σε ηλικία 19 ετών από καθηγητή της στο πανεπιστήμιο μίλησε…

26 Νοεμβρίου 2023

Συνειδητοποιημένα

Πιο συνειδητοποιημένη κι ενημερωμένη είναι η νέα γενιά σχετικά με την έμφυλη βία και τη…

26 Νοεμβρίου 2023

Κακοκαιρία «Bettina»: Βίντεο με τους θυελλώδεις ανέμους να «σφυροκοπούν» τη Μύκονο

Με ιδιαίτερη σφοδρότητα χτύπησε η κακοκαιρία «Bettina» τη Μύκονο. Βασικό χαρακτηριστικό της - εκτός από…

26 Νοεμβρίου 2023