Τοπικά

Έγραψαν συνθήματα σε τοίχους του 7ου Γυμνασίου Βόλου που μόλις είχαν βαφτεί

Συνθήματα που υποβαθμίζουν τον δημόσιο χώρο ανέγραψαν άγνωστοι στους εξωτερικούς τοίχους των διδακτηρίων που στεγάζονται τα 7ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου, όταν μάλιστα οι τοίχοι αυτοί είχαν βαφτεί από καθηγητές, μαθητές και γονείς πριν λίγο καιρό στο πλαίσιο προσπάθειας για αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.
Πλέον το 7ο Γυμνάσιο προσανατολίζεται στο να γίνει νέος ελαιοχρωματισμός την επόμενη περίοδο, καθώς τον Απρίλιο θα φιλοξενηθούν σχολεία από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο πανελλήνιου φεστιβάλ ραδιοφώνου.

Το πρόβλημα είναι πως, όσες προσπάθειες γίνονται στα σχολεία για αισθητικό εξωραϊσμό των διδακτηρίων, αυτές πολύ γρήγορα υποβαθμίζονται από ασυνείδητους άγνωστους.
Ο διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Βόλου κ. Περικλής Φασουράκης ανέφερε πως «την περυσινή σχολική χρονιά προβήκαμε ως σχολική κοινότητα στον ελαιοχρωματισμό των εξωτερικών τοίχων του διδακτηρίου, ώστε το όλο περιβάλλον να είναι πιο ελκυστικό στους μαθητές. Δυστυχώς άγνωστοι, πιθανότατα εξωσχολικοί, προχώρησαν στη συγγραφή συνθημάτων στους τοίχους αυτούς. Η εξέλιξη αυτή μας δυσαρέστησε και προβλημάτισε. Πλέον σχεδιάζουμε μαζί με τους γονείς να προχωρήσουμε σε νέο ελαιοχρωματισμό των τοίχων».

Ο διευθυντής πρόσθεσε πως στο σχολείο υπάρχουν φύλακες μέχρι νωρίς το βράδυ και στη συνέχεια αποχωρούν. Επομένως οι εξωσχολικοί εισέρχονται αργά το βράδυ.
Ο κ. Φασουράκης επισήμανε πως για το επόμενο διάστημα υπάρχει σχεδιασμός για την αξιοποίηση του υπόγειου χώρου του σχολείου. Ειδικότερα θα δημιουργηθεί μια αίθουσα για την ομάδα ρομποτικής, ώστε να κάνουν εκεί τα μαθήματα, ένα μικρό γυμναστήριο και ένας άλλος χώρος για άλλες δράσεις.
Το 7ο Γυμνάσιο λειτουργεί σε σχολικό κέντρο αντισταθμιστικής εκπαίδευσης για μαθητές γυμνασίων, ενώ διεξάγονται και μαθήματα εκπαίδευσης των μαθητών στην πληροφορική.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το