Ελλάδα

Εγνατία οδός: Αγελάδα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Ενα απίστευτο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, κοντά στην Ηγουμενίτσα, όταν ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε γυναίκα, συγκρούστηκε με αγελάδα που βρισκόταν στη μέση του οδοστρώματος. Ίσως στον πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της χώρας, με υψηλά κόμιστρα διοδίων, αγελάδες κινούνται ή στέκονται ακόμα και στη μέση του οδοστρώματος, αποτελώντας τεράστιο κίνδυνο για τη ζωή διερχόμενων οδηγών.
Ευτυχώς, η γυναίκα δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ωστόσο, υπέστη πολύ ισχυρό σοκ και το αυτοκίνητό της έπαθε πολύ σοβαρές ζημιές. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, έγιναν και άλλα ατυχήματα στο παρελθόν, όταν αγελάδες βρέθηκαν στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του θύματος του τροχαίου Α. Σταμάτη, το περιστατικό σημειώθηκε βραδινές ώρες, λίγο πριν από την Ηγουμενίτσα, σε μία στροφή του δρόμου και σε ένα σημείο που ο φωτισμός είναι ανεπαρκής.
«Ακολουθούσα σταθερά την πορεία μου και δεν έτρεχα. Μόλις πήρα τη στροφή, είδα ξαφνικά μπροστά μου μία αγελάδα να βρίσκεται η μισή στο οδόστρωμα και η άλλη μισή έξω από αυτό και μία άλλη αγελάδα να στέκεται όρθια στη μέση του δρόμου. Έστριψα το τιμόνι, για να την αποφύγω, αλλά δεν το κατάφερα και συγκρούστηκα με αυτήν που βρισκόταν στη μέση του δρόμου», λέει σοκαρισμένη η κ. Σταμάτη.

Μετά τη σύγκρουση μετακίνησε το όχημά της προς ένα φωτεινότερο σημείο της Εγνατίας Οδού και κάλεσε την αστυνομία. «Ήρθε η αστυνομία και εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Στο παρελθόν έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα, στην ίδια περιοχή και με παρόμοιο τρόπο, αλλά δε βλέπω να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον ούτε από τη εταιρεία ούτε από τους κτηνοτρόφους. Σώθηκα από θαύμα. Είμαι τυχερή που σήμερα είμαι ζωντανή», τονίζει η κ. Σταμάτη.
Ο κτηνοτρόφος – ιδιοκτήτης της αγελάδας συνελήφθη, ενώ η σύγκρουση ήταν μοιραία για το άτυχο ζώο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το